Terugblik evenementen

Na twee jaar lang maatregelen en lockdowns kunnen sinds eind februari weer evenementen georganiseerd worden. Daar keken wij enorm naar uit! 

Van 12 t/m 27 februari vond het kleinschalige initiatief LICHT Hengelo plaats. Twee weken lang kon je verschillende (kunst)werken op het gebied van techniek, projectie en kunst in de binnenstad van Hengelo bewonderen. 

Een wandelroute door de binnenstad van Hengelo leidde bezoekers langs zes verschillende (kunst)werken. Deze brachten een mix van lichtkunst en een interactieve lichtbeleving. Ondanks de storm trok de eerste editie van LICHT vele enthousiaste bezoekers en was het een mooie eerste aanzet om het evenement de komende jaren te laten uitgroeien tot een waar LICHT festival! 

Ook vonden meerdere bekende evenementen weer plaats, zoals het Auni Toernooi. En staat 26 maart Earth Hour op de kalender. De versoepelingen kwamen helaas te laat om nog de bekende Twentse Lichtparade en gezinscarnavalsoptocht te organiseren. Maar met de Hengelose Carnavals Vossenjacht  werd er toch een klein alternatief ontwikkeld. Ook heeft Hengelo een nieuwe evenement: Apres Ski met Mie.  Deze eerste editie werd op 19 maart georganiseerd op de Veldkamp en trok vele bezoekers.

Op www.uitinhengelo.nl kun je vast vooruitkijken naar evenementen die de komende maanden op de planning staan. We hebben er weer zin in !