Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Hengelo Promotie is als volgt samengesteld. 

Lex Roolvink

‘Vraag niet wat de stad voor jou kan doen maar wat jij voor de stad kunt doen.’ Deze van Kennedy afgeleide uitspraak is voor mij bepalend geweest voor mijn functioneren als burgemeester en als gemeentesecretaris. Graag wil ik mijn energie inzetten in mijn geboortestad om de doelstellingen van Hengelo Promotie vanuit mijn rol als voorzitter van de Raad van Toezicht te realiseren.

 

Roswyde Burgman

Mijn professionele achtergrond ligt in de podiumkunsten. Als programmeur was ik jarenlang verbonden aan Concordia in Enschede. Tegenwoordig ben ik in de functie van directeur-bestuurder van het HOFtheater in Raalte verantwoordelijk voor een middelgroot cultuurbedrijf. Ik stuur de medewerkers en vrijwilligers aan, houd me bezig met de bedrijfsvoering en financiële zaken en stel het theaterprogramma samen. Ook naast mijn werk vind ik het leuk en belangrijk om me in te zetten voor de cultuur in onze samenleving. Daarom ben ik lid van de Raad van Toezicht van Hengelo Promotie. Samen met de andere toezichthouder(s) adviseer ik de bestuurder over algemene kwesties en in het bijzonder richt ik me op HR.

Gertjan Knook

Sinds 1989 woon ik (als getogen Groninger) in Hengelo. Tussendoor 2 periodes uit Hengelo weggeweest, maar inmiddels alweer sinds eind 2005 wonend in Hengelo. Vanaf die periode heb ik alle veranderingen in Hengelo van dichtbij meegemaakt en ben ik in verschillende vormen maatschappelijk actief geweest. Voornamelijk in sport gerelateerde bestuurlijke – en andere vrijwilligers taken.

Momenteel ben ik actief als lid van de adviesraad Sociaal Domein en per 1 oktober 2023 mag ik ook mijn steentje bijdragen als lid van de RVT van Hengelo Promotie. Graag wil ik mijn energie, kennis en kunde hiervoor inzetten en vanuit mijn (maatschappelijke) betrokkenheid de doelstellingen van Hengelo Promotie vanuit mijn rol als toezichthouder mede te realiseren.