Hengelo: een sterk merk!

Op de nieuwe website uitinhengelo.nl, op de Facebook- en Instagrampagina en op de informatieborden aan de invalswegen zie je sinds een tijdje het nieuwe Hengelo logo. Dit logo is onderdeel van het stadsmerk Hengelo. Een merk waaraan de afgelopen periode door verschillende partners hard is gewerkt en waar je nog veel van gaat zien. Maar waarom is van Hengelo een stadsmerk gemaakt? En waar wordt het stadslogo voor gebruikt? We leggen het je uit!

Waarom een stadsmerk?

Veel Hengeloërs hoeven we het niet te vertellen: Hengelo is een prachtstad om in te wonen, werken en leven. En we zijn harde werkers. Altijd al geweest. Nu werken we misschien wel harder dan ooit. Samen bouwen we aan iets moois: een vernieuwde binnenstad die met vertrouwen naar de toekomst kijkt. Een gezellige en compacte binnenstad die bezoekers met open armen ontvangt. 

Hengelo is een ontzettend veelzijdige stad. We hebben zoveel te bieden en daar mogen we best trots op zijn en dit nog krachtiger uitdragen. En dat doen we door Hengelo neer te zetten als merk. Hierdoor vertellen we gezamenlijk dezelfde boodschap waardoor deze krachtiger overkomt bij onze doelgroepen en herkenbaarder wordt.

Hoe komt een stadsmerk dan tot stand?

Aan de basis van een sterk merk staat het DNA, het kloppende hart. Het laat zien wat je bent, wat je te bieden hebt en waar je voor staat. Samen met bewoners en verschillende partners heeft Hengelo Promotie het DNA van de stad Hengelo vastgesteld. Hiervoor is input gehaald uit diverse (bestaande) onderzoeken . Er zijn verschillende bijeenkomsten georganiseerd voor bewoners en andere belanghebbenden. Gevraagd is hoe zij Hengelo zien als stad. Vanuit die informatie is het DNA en zijn de kernwaarden van Hengelo vastgesteld. Dit is waar Hengelo vandaan komt, waar we voor staan en hoe we graag gezien willen worden. En hiervan hebben we een visuele vertaling gemaakt: Het stadsmerk. Wil je meer weten over het DNA en de kernwaarden, kijk dan op Het verhaal van Hengelo.

Wat is het DNA van Hengelo?

Wil je meer weten over het DNA en de kernwaarden, lees dan Het verhaal van Hengelo

Waarom nu?

Een stadsmerk maak je samen en is vaak een langdurig, maar ook ingewikkeld proces. Je hebt er vaak een lange adem voor nodig om te zorgen dat iedereen op één lijn zit. Zonder een goede onderlinge samenwerking en afstemming kan je dit proces niet tot een goed resultaat brengen. De afgelopen periode is er intensief samengewerkt met verschillende partijen. Ondanks de corona crisis zijn we met zijn allen doorgegaan met het proces en hebben we keihard gewerkt om tot een goed resultaat te brengen. En dit is gelukt. We hebben een resultaat waar we met zijn allen enorm trots op zijn. Een stadsmerk verbindt, je draagt met zijn allen een eenduidige boodschap uit, het laat zien waar je voor staat. En die verbinding is juist, in deze tijd hard nodig. Samen staan we voor onze stad.

Waar staat het logo voor?

Dat kunnen we je wel vertellen, maar beter laten zien!

Wil je meer weten over het stadsmerk? En wil je het stadslogo ook gebruiken? Neem dan contact op met Hengelo Promotie via info@hengelopromotie.nl