Terugblik bijeenkomst vrijdag 13 oktober

Vrijdag de 13e…Normaal gesproken een dag waarop je thuisblijft, probeert zwarte katten en ladders te ontwijken. Maar niet deze vrijdag de 13e! Want het Museum Hengelo had voor deze bijeenkomst drie leuke en interessante wandelingen voor ons uitgezocht. Tijd om Hengelo te ontdekken. 

De aftrap was bij Loev (een mooi oud Jugendstil pand, wat heel goed paste bij het thema van de wandeling) met koffie/thee en wat lekkers.

Vooraf hadden jullie aangegeven met welke wandeling je wilde meelopen. Zo was er een wandeling naar de Joodse Begraafplaats en twee wandelingen door het centrum van Hengelo. Erg interessant was de Joods Begraafplaats. Hier vertelde een mevrouw van 80 prachtige verhalen.

Opvallend was dat velen van jullie nieuwe dingen hoorden die jullie nog niet wisten over Hengelo. Bijvoorbeeld dat je binnen in de stadhuistoren kunstwerken van Piet Verberne kan zien (Martine is al bezig met een uitje voor volgend jaar ;-))

Na een wandeling van anderhalf uur was iedereen toe aan een hapje en drankje. De middag eindigde met een gezellige vrijdagmiddagborrel bij Stravinsky. De eindtijd van 18 uur werd bij lange na niet gehaald…Al met al een geslaagde middag!