Onderzoek Oud & Nieuw 2021

Voor de gemeente Hengelo hebben we in april 2021 een onderzoek uitgevoerd naar het draagvlak voor een Oud&Nieuwfeest in de binnenstad van Hengelo. Dit onderzoek werd uitgevoerd door middel van een enquête en breed onder de aandacht gebracht bij alle inwoners van Hengelo. Via www.uitinhengelo.nl/oudennieuw2021 was alle informatie en een link naar de enquête beschikbaar.

Waarom een onderzoek?

De afgelopen jaren is er landelijk heel wat te doen geweest over hoe we de jaarwisseling met elkaar kunnen en willen vieren . Sommige gemeenten organiseren een centraal evenement. De Hengelose gemeenteraad is benieuwd wat de maatschappelijke effecten van zo’n centraal evenement zijn en overweegt daarom een centraal Oud & Nieuwfeest mogelijk te maken. Maar voordat dit verder uitgewerkt kan worden is het belangrijk om te weten of er wel animo is voor een centraal georganiseerd feest. En zo ja, wat is dan het ideale feest volgens de Hengeloër? Moet het evenementenplein een tweede Time Square worden, tellen we samen af naar 24:00 uur of vieren we dat moment thuis en komen we daarna naar de binnenstad? In de stad is vanwege de veiligheid geen professioneel vuurwerk mogelijk. Wat is dan het beste alternatief volgens onze inwoners? En zo is er nog een aantal vragen waar we graag antwoord op willen hebben en daar hebben we de Hengeloër voor nodig!

Ontvang maandelijks een nieuwsbrief met het laatste nieuws van Uit in Hengelo. Uitschrijven kan op elk moment via een link onderin de nieuwsbrief. 

Abonneer je op onze nieuwsbrief