Partnernieuws: SCH Hengelo

In deze editie stellen Peter en Rob van Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) zich aan jullie voor. 

Hallo, ik ben Peter Bebseler en sinds februari 2020 voorzitter van de SCH. Ik had voorheen in Hengelo samen met mijn zakenpartner een onderneming in de oppervlaktebehandelingen van metalen. Na nieuwbouw in 2013 hebben wij in 2017 de meerderheid van de aandelen verkocht aan een investeerder en zodoende kreeg ik de handen vrij om wat anders te gaan doen en werd ik na mijn uitwerkperiode al snel benaderd om samen met Raymond van Cleef, Leonie Heuvelink, beiden oud SCH bestuursleden, en Hans Raanhuis de SCH weer nieuw leven in te blazen.

Als eerste hebben wij Rob Berkhout aangetrokken als nieuwe centrummanager, wat gelijk de zichtbaarheid van de SCH  aanzienlijk verbeterde. Aangezien samenwerking essentieel is in deze, hebben we vanaf het begin met alle centrumpartners de contacten weer aangehaald en de samenwerking hersteld. Voor mij was dit geheel nieuwe netwerk wel even wennen, maar nu kan ik bij iedereen aanschuiven, de contacten zijn intensief en goed, maar ook erg prettig. 

Inmiddels hebben wij een volwaardig bestuur van zeven actieve leden en zijn wij binnen de SCH ook de vastgoedeigenaren in de binnenstad weer opnieuw aan het verenigen waarmee wij de Gouden Driehoek (Gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren) gaan herstellen zodat wij samen mooie dingen kunnen bereiken in de binnenstad.

Alle acties uit het actieplan Vitale binnenstad 2017-2021 zijn bijna afgerond of staan in de steigers en dat er veel gebeurt in de binnenstad kan iedereen nu ook goed zien. We krijgen een prachtige stad. Samen met de partners hebben wij een nieuw actieplan 2022-2026 opgesteld waarin de nadruk ligt op de acquisitie met als doel minder leegstand, meer bezoekers die langer in de stad verblijven en die de stad met een hoger cijfer moeten gaan waarderen en dat gaat zeker lukken, daar ben ik van overtuigd!

Terugkijkend ben ik erg tevreden over alle mooie plannen en ontwikkelingen in de binnenstad, de SCH en de manier waarop iedereen hierin samenwerkt want:

Waarom moeilijk doen als het samen kan!

Hallo, ik ben Rob Berkhout. In 2018 kwam ik als vrijwilliger terecht bij de SCH en vanaf februari 2020 ben ik centrummanager. Van 2001 tot eind 2017 was ik uitbater van een speciaalbier café in Hengelo en werkte daarvoor al vanaf mijn 17e in het centrum van Hengelo en ken deze dan ook door en door.

Sinds februari 2020 mag ik vol trots de rol van centrummanager in Hengelo vervullen. Als centrummanager ben ik vrijwel dagelijks in de stad, heb contact met veel ondernemers en motiveer de onderlinge samenwerking. 

Ook vind ik het heerlijk om door het centrum te lopen en om te kijken naar de werkzaamheden in de stad. Er is al heel veel gedaan, maar het wordt met de dag beter! De drukte in de winkels, gezelligheid in de horeca en de vele evenementen die ons centrum met regelmaat vullen, zorgen voor een hoop gezelligheid en een uitstekende sfeer!

 

 

Ik onderhoud goed contact met de partners in de stad zoals Gemeente Hengelo, KHN en Hengelo Promotie. Met de partners wordt nauw samengewerkt om van Hengelo een nog bruisender stad te maken dan dat het al is! Gezamenlijk willen we bereiken dat iedereen weer trots is op het centrum en we zijn erg goed op weg.

Voor het mooier en beter maken van de stad hebben we alle partners, ondernemers, bezoekers en bewoners nodig, daarom zeg ik altijd:

Het verhaal van Hengelo maken en vertellen we samen!