Partnernieuws

In deze eerste editie stellen Sam en Maarten van gemeente Hengelo zich aan jullie voor. 

Maarten Lenferink
Maarten Lenferink werkt al meer dan 10 jaar voor de gemeente Hengelo in verschillende juridische rollen. In het verleden heeft hij zich  bezig gehouden met het opstellen van het terrassenbeleid en de invoering hiervan. De afgelopen coronaperiode fungeerde Maarten als contactpersoon voor de horeca om zaken te regelen, zoals de coronaterrassen. 

Sinds 1 november 2021 is hij werkzaam als procesregisseur en houdt hij zich onder andere bezig met evenementen. Samen met de vergunningverleners wordt er gewerkt aan een bruisende stad met een goed gevulde evenementenkalender. Waarbij de gemeente veiligheid voor bezoekers van het evenement en de overige gebruikers en bewoners van de stad hoog in het vaandel heeft.

Sam van der Wijngaart

Heeft een juridische achtergrond en heeft voorheen verschillende juridische rollen vervuld bij diverse bedrijven. Sinds 3 jaar is Sam werkzaam als juridisch vergunningverlening bij de gemeente Hengelo voor diverse vergunningen, waarbij de focus op evenementen ligt. Er staat veel in het teken van ontwikkelingen in de (binnen)stad en omgeving.

Het leukste aan haar baan vindt Sam dat ze mag bijdragen aan de organisatie en de stad Hengelo om deze nóg mooier, efficiënter en levendiger te maken.

KennisLokaal

Tijdens het KennisLokaal vertellen Maarten en Sam ook over verschillende onderwerpen die voor jullie als organisatoren van belang zijn.

Op de agenda staat een after-corona opfris cursus van de spel regels rondom het organiseren van evenementen in Hengelo. Zo komen bijvoorbeeld het vergunningsproces en het veiligheidsplan aan bod