Evenement organiseren? Meld het voor 1 november bij de gemeente

Vanaf dit jaar moeten evenementenorganisatoren zich bij de gemeente aanmelden voor 1 november om opgenomen te worden op de interne gemeentelijke evenementenkalender van 2024. Door de aanscherping van het beoordelingskader voor vergunningverlening is deze nieuwe manier van aanmelden ontwikkeld (APV, artikel 2:25C). 

Deze interne evenementenkalender wordt vanaf dit jaar vóór 1 december door de burgemeester en Hengelo Promotie vastgesteld. Met als doel om de druk op de openbare ruimte te monitoren. Ook wordt hiermee een wildgroei van evenementen voorkomen, de kwaliteit gewaarborgd en worden evenementen evenredig verspreid over het gehele jaar.

Aanmelden kan via www.hengelo.nl

Het is geen vergunningsaanvraag

Het verzoek geldt niet als vergunningaanvraag, maar geven de gemeente en Hengelo Promotie de mogelijkheid het plan van de organisator te wegen bij de opstelling van de evenementenkalender. Het aanmelden van een evenement op de kalender is geen definitieve goedkeuring en geldt ook niet als een vergunningaanvraag. Deze moet zoals altijd twaalf weken voor aanvang worden aangevraagd. Het betekent concreet dus dat je aanvraag doet voor een plek op de interne evenementenkalender.

Beoordeling aanmeldingen in november

Begin november beoordelen de gemeente en Hengelo Promotie de ontvangen aanmeldingen en worden deze op de interne kalender geplaatst. De vastgestelde kalender wordt gepubliceerd op de website van de gemeente Hengelo. Als een evenement geen plek krijgt op de agenda, worden de organisatoren persoonlijk geïnformeerd.