Hengelo & Land van Cuijk

Land van Cuijk

Op donderdag 24 juni hadden we collega’s uit het Land van Cuijk op bezoek in ons mooie Hengelo. Aanleiding was dat er vanuit de media vragen waren gesteld over ons stadsmerk en hun nieuwe logo voor de toekomstige fusiegemeente. Want ja: gelijkenis en overeenkomsten zijn er zeker! Dus gingen we samen op onderzoek uit, om te kijken welk verhaal er achter beide merken schuilt. En wat blijkt: toeval bestaat!

Onze gemeenten zijn erg verschillend. Qua ligging, maar ook als je kijkt naar de historie, cultuur en opzet. Hengelo is groot geworden in de 19e eeuw, dankzij pioniers als Stork en Hazemeijer, die ervoor hebben gezorgd dat we zijn gegroeid tot een fijne stad, vol economische potentie. Een stad waar we goed kunnen samenwerken en waarin we naar elkaar omzien. Gemeente Land van Cuijk i.o. – dat zijn oorsprong vindt in de voormalig heerschappen Land van Cuijk en Boxmeer – is een toekomstige fusiegemeente van de vijf gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis. Al in 2018 zijn deze gemeenten gestart met het bundelen van hun krachten om samen sterk te staan als één gemeente.

Maar ondanks deze verschillen zien we ook opvallende overeenkomsten. En de belangrijkste is dat we allebei altijd op zoek zijn naar verbinding. Het stadsmerk Hengelo gebruiken we om onze stad goed op de kaart te zetten. Het symboliseert het wapen van Hengelo en met het stadsmerk brengen we al onze sterke punten samen. We laten zien wat we allemaal in huis hebben. Zo verbinden we onze inwoners, verenigingen en ondernemers en nodigen we anderen van harte uit voor een bezoek aan onze mooie stad.

Het gemeentelijk logo van Land van Cuijk symboliseert het samengaan van de vijf gemeenten naar één krachtige fusiegemeente. Ook symboliseert het logo met de accolade en de blokhaak de historie – met wortels al in de Romeinse tijd – en de toekomst. Het logo straalt dat zeer zeker uit. En we begrijpen als geen ander dat zij enthousiast zijn geworden over de vorm, eenvoud en kracht die het uitstraalt ;-). Wij dragen ons stadsmerk met trots! En kunnen ons voorstellen dat dit logo voor het Land van Cuijk datzelfde gevoel teweegbrengt.

We wensen het Land van Cuijk dan ook vooral heel veel succes de komende periode met de verdere uitrol.

Een merk/ logo en beeld laat zien wie je bent en waar je voor staat. Hengelo en het Land van Cuijk staan beiden voor verbinding. En dan zou het raar zijn als het botst. Toch?

Ontvang maandelijks een nieuwsbrief met het laatste nieuws van Uit in Hengelo. Uitschrijven kan op elk moment via een link onderin de nieuwsbrief. 

Abonneer je op onze nieuwsbrief