Berichten

Zomervakantie in Hengelo

Zomervakantie in Hengelo

Nog een paar dagen en dan begint ook in Hengelo de zomervakantie! Zoek jij nog iets leuks te doen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. 

Oyfo

Deze zomervakantie kan je bij Oyfo Techniekmuseum in Hengelo weer leuke, grappige of interessante technische Doepakketjes maken! In de museumshop kun je zien wat je allemaal kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een borstelrobot, een spookslot, een vlinder die rondvliegt op zonne-energie. Er is een keus uit ruim 35 pakketjes voor alle leeftijden is er wel iets leuks en geschikts te vinden. Heb je altijd al willen weten hoe jij eruit zou zien met tien hoofden? Of vijf armen? Of -tig benen? Kom dan een selfie maken met de bizarre foto-installatie Mutant Me en transformeer jezelf tot held of monster!

Van alles weer te doen deze zomer bij Oyfo

Kidswarenmarkt

De Kidswarenmarkten Hengelo zijn weer terug! Op woensdag 17 juli, 24 juli en 21 augustus van 9.00 tot 15.00 uur kun je spulletjes verkopen tijdens de reguliere warenmarkt op het marktplein. Wil jij je spullen verkopen net als een echte koopman of koopvrouw? Ruim je zolder op, zoek je speelgoed uit en kom naar de kidswarenmarkt. Een kraam is gratis en voor 2 kinderen. Je deelt dus je kraam met iemand anders. Geef in je mail aan welke datum je een kraampje zou willen, je naam en leeftijd, en of je alleen komt of dit samen met een vriendje of vriendinnetje wilt doen. Je kan je aanmelden als je niet ouder bent dan 12 jaar. Aanmelden kan via info@hengelopromotie.nl. Aanmelden voor woensdag 17 juli is niet meer mogelijk

Springkussenfestival

Kom naar het grootste springkussenfestival van Europa. Het Springkussenfestival vindt plaats op zondag 28 juli van 12.00 tot 17.00 uur op het marktplein en is gratis toegankelijk. Er is een speciaal afgescheiden gebied voor kinderen tot en met 6 jaar. Daarnaast zijn er diverse foodtrucks waar je eten en drinken kan halen. Denk bijvoorbeeld aan loempia’s, patat, poffertjes, suikerspinnen, etc. Bij de foodtrucks is ook een gezellig terras te vinden.

Springkussen

Ontmoet minipaard Blue en lammetje Twister

Neem eens een kijkje op kinderboerderij ’t Weusthag. Een bezoek aan de kinderboerderij is leuk voor jong en oud. In de stal, op het erf en in de weilanden zie je allerlei dieren. En de toegang is gratis! Je vindt Kinderboerderij ’t Weusthag aan de Van Alphenstraat 25-27.

Beleefbos Weusthag

Even lekker uitrazen kan in het Beleefbos. Ga op ontdekkingstocht in wilgenhutjes. Ren over de klimheuvels. Spring over de paden. Of ontdek de kruiptunnels. En ook een bezoekje aan de Heemtuin mag niet ontbreken.

Beleefbos

Attractiepark De Waarbeek

Met 30 attracties en speeltoestellen is er voor ieder wat wils. Nostalgische attracties zoals de Rupsbaan, de Hully Gully en Swingmill en hippe attracties zoals de Tea Cups en Twister. Tevens kun je een ritje maken (of meerdere) in de oudste, nog werkende, stalen achtbaan van de Benelux, de Rodelbaan. Deze achtbaan werd in 1930 gebouwd door de eigenaren van het park en is nog steeds in gebruik, een unieke rit!

Familiepretpark De Waarbeek

Nog veel meer te doen, zien en beleven!

Dat is natuurlijk lang niet alles. Wil jij een overzicht van alle activiteiten & evenementen? Bekijk dan onze evenementenagenda. Voor een overzicht van alles wat er te zien en te doen is in Hengelo kijk je hierrr.

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen