Zomerfestival Hengelo

De tweede editie van het Zomerfestival Hengelo gaat er komen. Van juni tot en met september zijn er weer volop activiteiten in de Hengelose binnenstad. De aftrap van het festival is meteen goed, want op 4 juni start Sand in the City. Hier kan iedereen feestelijke zandtaartjes bakken, tunnels graven en van de glijbaan in een hele grote zandbak ploffen. Of even genieten van een hapje en drankje onder de parasol. Naast Sand in the City zijn er nog veel meer mooie aankomende evenementen, zoals de Kidswarenmarkt, Springkussenfestival, Heerlijk Hengelo en Kids@the park.

Oproep Zomerburgemeester

Tijdens het Zomerfestival Hengelo mag een echte Zomerburgemeester niet ontbreken. Vorig jaar had Hengelo een heus Zomer-college, met Babbe, Indy, Luuk en Milou. Burgemeester Schelberg is wederom op zoek naar goede vervanging, die als VIP bij alle leuke en mooie evenementen aanwezig is. Hij nodigt Hengeloërs onder de 18 jaar van harte uit om te solliciteren. Dit kan door een leuk filmpje, vlog of foto met enthousiast verhaal te sturen naar info@hengelopromotie.nl, of delen via #zomerfestivalhengelo op Facebook of Instagram. Dit kan tot 29 mei 2019.

Activiteiten juni

Avondvierdaagse 3 t/m 6 juni

Haal de wandelschoenen maar uit de kast en begin alvast met inlopen want op maandag 3 juni starten we met de Hengelose avondvierdaagse. Voor jong en oud, voor beginners en de doorgewinterde wandelaars. Loop jij ook mee? En zo ja, hoeveel kilometer? Klik hier voor meer informatie.

avondvierdaagse

Sand in the City 4 t/m 30 juni

Het stadsstrand Sand in the City wordt dit jaar mogelijk gemaakt door de Herontwikkeling Maatschappij Oost (HMO). Met Sand in the City vieren zij een zomer lang hun 10-jarig bestaan. Een enorme zandbak staat van 4 tot en met 30 juni in de Molenstraat. En daar vinden bijna dagelijks leuke activiteiten plaats. Elke woensdagmiddag kunnen kinderen naar hartenlust zandkastelen bouwen met een zandsculptuurkunstenaar. Elke donderdagmiddag organiseert OYFO leuke workshops met zand & muziek en zand & techniek en elke vrijdagmiddag kunnen kinderen zich laten schminken. Op zaterdag 15 juni is bovendien een Meet @ Greet met Koning Koos, Prinses Sassa en Toto van het Zandkasteel!
Klik hier voor meer informatie.

FBK Dubbele mijl 6 juni

Jaarlijks luidt het startschot van de FBK Dubbele Mijl traditioneel het FBK-weekend in. Vanaf dat moment barst het atletiekweekend in Hengelo los. Dit jaar wordt de FBK Dubbele Mijl georganiseerd op donderdagavond 6 juni. De wedstrijd start om 20.00 uur in het FBK Stadion en na 3,2 kilometer finish je in hartje Hengelo (Enschedesestraat), waar je fans en de gezelligheid ervoor zorgen dat je de finish over vliegt. Doe ook mee!
Klik hier voor meer informatie.

Live muziek burgemeester Jansenplein

Zoals inmiddels bekend kan je weer heerlijk genieten in juni van live muziek op het Burgemeester Jansenplein. Dit kan op 6, 13, 20 en 27 juni.
Klik hier voor meer informatie.

Muziek

Amusing Korenfestival 8 juni

Dit jaar al weer de 14de editie van Korenfestival Amusing Hengelo, het gezelligste korenfestival van Nederland! Ruim 100 koren en zanggroepen van alle genres verzorgen elk 2 optredens op 20 binnen- en buitenpodia in het centrum van Hengelo. Om 17:15 uur is er een after party op het Schouwburgplein, naast Schouwburg Hengelo.
Klik hier voor meer informatie.

Zomermarkt 30 juni

Tijdens de koopzondag op 30 juni organiseert Stichting Centrummanagment Hengelo de 4de editie van de Zomermarkt. Gezellige kraampjes door de hele binnenstad, live muziek en gratis vermaak voor alle leeftijden. Kortom een goede en leuke reden om op de koopzondag de stad van Hengelo in te gaan! Klik hier voor meer informatie.

zomermarkt

 

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen