Zomerfestival Hengelo

Zomerfestival Hengelo van start!

Deze zomermaanden zijn er volop activiteiten in de Hengelose binnenstad. Tot en met september vindt dan de allereerste editie van het Zomerfestival Hengelo plaats. Er komt een echt stadsstrand op het Schouwburgplein: STRAND074! Bovendien is er elke woensdagmiddag een leuke kidsactiviteit.

Elke woensdagmiddag in augustus is er een leuk kidsevent:

01 augustus Kidsmiddag GameCity074 i.s.m. The Basement
08 augustus Kidsmiddag Beachparty@STRAND074
15 augustus Kidsmiddag Dance074 i.s.m. Kidans
22 augustus Kidsmiddag voetbaltoernooi i.s.m. FC Twente – scoren in de wijk
29 augustus Kidsmiddag Jeu de Boules
30 september Springkussenfestival

STRAND074

De hele maand augustus is er een echt stadsstrand op het Schouwburgplein. Met de huidige temperaturen is het dus lekker afkoelen onder de parasol of in één van de zwembadjes. Voor de actievelingen is er beachvolleybalveld en wil je helemaal niets doen, plof dan lekker neer in één van de ligstoelen.

Zomerwethouders

Woensdag 1 augustus zijn de vier zomerwethouders geïnstalleerd door loco-burgemeester Gerard Gerrits. Babbe, Luuk, Indy en Milou gaan de komende weken vloggen over alle leuke activiteiten tijdens het Zomerfestival.

Samenwerking

De gemeente Hengelo, Hengelo Promotie en Stichting Centrummanagement Hengelo organiseren het Zomerfestival met evenementen voor jong en oud, in en rond de binnenstad. De partijen willen gedurende de werkzaamheden die de komende jaren vanuit het Actieplan Binnenstad worden uitgevoerd, zorgen voor meer evenementen en activiteiten in de binnenstad. Dit Zomerfestival is daarvan het eerste voorbeeld. Samen met de bekende en gerenommeerde evenementen zoals Heerlijk Hengelo, Modespektakel, Kids@thePark en de Lambertuskermis is het daardoor deze hele zomer feest in de binnenstad. Daarnaast is er ook van alles te doen op andere plekken in de stad, zoals Sins of Ibiza, het Cultuurpodium Houtmaat en de Volksfeesten Oele: vervelen zit er niet in deze zomer!!

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring