Zien & Doen

Watertoren Hengelo

Watertoren Hengelo
Watertorenlaan 60
7552 TN Hengelo

De oude watertoren in de Nederlandse stad Hengelo is ontworpen door architect Jan Schotel en is gebouwd in 1896-1897. De watertoren heeft een hoogte van 29,2 meter en een waterreservoir van 300 m³. In 1948 is de toren gerenoveerd.

Momenteel heeft de watertoren een nieuwe, tijdelijke bestemming gekregen. Het monumentale watertorencomplex is eigendom van Ter Steege Bouw Vastgoed in Rijssen. In afwachting van een definitieve invulling van het gebied mag de plaatselijke Stichting in Wording, een ‘spin-off’ van het populaire BAM! Festival, er activiteiten organiseren.

Een kijkje nemen?

Wil je een keertje rondkijken bij de watertoren? Stichting in Wording organiseert regelmatig culturele evenementen in de oude watertoren, kijk op de website www.stichtinginwording.nl of op de facebookpaginia van Stichting In Wording voor de agenda. Wil je op andere momenten of met een grote groep mail dan even voor de mogelijkheden naar bestuur@stichtinginwording.nl.Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen