Zien & Doen

Oyfo Techniekmuseum

Oyfo Techniekmuseum
Industriestraat 9
7553 CK Hengelo

Welkom bij Oyfo Techniekmuseum, de schatkamer van het industrieel erfgoed in het oosten van Nederland. Geniet van de grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines. Bekijk de prachtige collectie, zet machines zelf in beweging, bedien de interactieve wereldbol en speel games! Alles is aanwezig om iedereen in het gezin enthousiast te laten worden over techniek.

Het museum heeft een aardige ‘carrière’ achter de rug. In 1983 is de Stichting HEIM, Hengelo’s Educatief en Industrieel Museum, opgericht vanuit de werkgroep Industriële Archeologie van Oald Hengel, nu het Historisch Museum Hengelo.

Ondersteuning
Hollandse Signaal (nu Thales) en Holec (nu Eaton) waren het museum goed gezind door het te voorzien van financiën en behuizing in het voormalige Twentsch Centraal Station aan de Bornsestraat in Hengelo. Hierin speelden Ir. Max Staal en Mr. Lodewijk Storm van ‘s Gravesande een belangrijke rol. Dankzij een flinke donatie van Energiebedrijf IJsselmij kon het pand worden opgeknapt. In de jaren daarna steunden de Gemeente Hengelo, Stork en Akzo Nobel het museum ook financieel.

Wilhelminaschool
In 2005 verhuisde het museum naar de Wilhelminaschool aan de Industriestraat. Dit is het huidige pand, waarin veel meer ruimte beschikbaar is voor de collectie, educatieve activiteiten en evenementen.Doe en Draaidag

Algemene openingstijden:
Maandag: gesloten
Dinsdag: van 12.00 – 17.00 uur
Woensdag: van 12.00 – 17.00 uur
Donderdag: van 12.00 – 17.00 uur
Vrijdag: van 12.00 – 17.00 uur
Zaterdag: van 12.00 – 17.00 uur
Zondag: van 12.00 – 17.00 uur

Doe & Draaidagen:
Iedere 3e zondag van de maand, met uitzondering van juli & augustus

Overige tijden:
1e Paasdag: gesloten
2e Paasdag: van 12.00 – 17.00 uur
1e Pinksterdag: gesloten
2e Pinksterdag: van 12.00 – 17.00 uur
Koningsdag: gesloten
Hemelvaartsdag: gesloten
Herfstvakantie: van 11.00 – 17.00 uur
1e Kerstdag: gesloten
2e Kerstdag: van 11.00 – 17.00 uur
Nieuwjaarsdag: geslotenDeze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen