Zien & Doen

Schouwburg Hengelo

Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Schouwburg Hengelo biedt een aantrekkelijke programmering van voorstellingen en concerten. Van de grote cabaretiers tot jong talent, van bekende popartiesten, tot net ontdekte singer-songwriters en spetterende musicals, het is allemaal te zien in Schouwburg Hengelo.

Corona update

Vanaf 1 juli mag Schouwburg Hengelo naar verwachting weer 100 bezoekers ontvangen, daarom opent de schouwburg op woensdag 1 juli zijn deuren weer voor het publiek. Het theaterprogramma wordt hervat met voorstellingen die eerder geen doorgang konden vinden vanwege de coronamaatregelen. In de schouwburg worden aanpassingen gedaan om 1,5 meter afstand tussen bezoekers, medewerkers en artiesten in acht te kunnen nemen. Daarom is in de Middenzaal de tribune weggehaald en wordt een sfeervolle ‘cabaretopstelling’ gecreëerd met kleine tafeltjes met stoelen, gericht naar het podium. Bezoekers die een sociale eenheid of een gezamenlijk huishouden vormen kunnen samen aan een tafeltje plaatsnemen. Vanwege de beperkte bezoekersaantallen worden voorstellingen meerdere keren uitgevoerd op verschillende tijdstippen. Bovendien gelden tijdens het theaterbezoek een aantal huisregels conform de RIVM-richtlijnen om het theaterbezoek plezierig én veilig te laten verlopen.

Coronamaatregelen in de schouwburg

Om het theaterbezoek veilig te laten verlopen heeft Schouwburg Hengelo ‘corona huisregels’ ingesteld. De schouwburg ziet toe op het maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd in een theaterzaal mag zijn. Bezoekers die een gezamenlijk huishouden of een sociale eenheid vormen kunnen als groep bij elkaar zitten. Kaartverkoop is zonder rij- of stoelkeuze en medewerkers van de schouwburg wijzen bezoekers een plaats toe. Om het houden van anderhalve meter afstand eenvoudiger te maken zijn er looproutes aangegeven op de vloeren van de schouwburg, zodat bezoekers elkaar niet hoeven te kruisen. Bovendien voorziet de schouwburg in zeeppompjes en desinfecterende middelen en zorgt voor een regelmatige intensieve schoonmaak van de contactoppervlakken, zoals deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen. Bezoekers wordt verzocht om bij gezondheidsklachten, zoals hoesten, koorts en/of benauwdheid thuis te blijven.

Meer informatie over de huisregels vanwege het coronavirus is te vinden op www.schouwburghengelo.nl

Ook klassieke muziek, opera en met name toneelstukken zijn goed vertegenwoordigd. Daarnaast biedt het theater een zeer uitgebreid aanbod van jeugdvoorstellingen en zelfs het grootste aanbod op gebied van dansvoorstellingen van Oost-Nederland.

Ook voor films kunt u terecht in het Schouwburg Hengelo. Filmhuis Hengelo vertoont  een film op iedere woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond om 20.15 uur. U maakt uw theaterbezoek compleet door voorafgaand of na afloop van de voorstelling een hapje en/of drankje te nuttigen in Brasserie So Nice, het café-restaurant van het Schouwburg Hengelo.Rhythm of the Dance

Openingstijden kassa:

Maandag: van 12.00 – 16.00 uur
Dinsdag: van 12.00 – 16.00 uur
Woensdag: van 12.00 – 16.00 uur
Donderdag: van 12.00 – 16.00 uur
Vrijdag: van 12.00 – 16.00 uur
Zaterdag: van 12.00 – 16.00 uur
Zondag: geslotenDeze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen