Zien & Doen

Prins Bernhardplantsoen

Prins Bernhardplantsoen
Prins Bernhardplantsoen 1
7551 JJ Hengelo

Aan de rand van het centrum vind je het Prins Bernhardplantsoen. Een heerlijk plekje om te genieten tussen de rozentuin, vijver, gazons en boompartijen.

Een aantal bomen is monumentaal, zoals enkele paardekastanjes, een grote iep en twee bruine beuken, waarvan er één geplant is ter gelegenheid van het huwelijk van (toen) prinses Juliana en prins Bernhard in 1936 (herplant in 1972) toen het park zijn huidige naam kreeg. In het park staat een klassieke muziekkoepel (1921), Paviljoen de Ontmoeting (oorspr. 1930) en een molenromp. Picknicken aan het water, met vrienden een hapje of drankje doen in het paviljoen of de kinderen lekker laten spelen in de modder. Het kan allemaal in het Prins Bernhardplantsoen.

Bekijk ook het filmpje over de geschiedenis van het plantsoen via de website van Paviljoen de Ontmoeting.Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen