Zien & Doen

FBK Stadion

FBK Stadion
Kuipersdijk 46
7552 BJ Hengelo

Het Fanny Blankers-Koen Stadion (FBK Stadion) is vernoemd naar de Nederlandse atlete Fanny Blankers-Koen. In dit stadion vinden jaarlijks de FBK Games plaats.

De FBK Games is de belangrijkste internationale atletiekwedstrijd van Nederland. De oorspronkelijke naam hiervoor was Fanny Blankers-Koen Games, ter ere van de beste Nederlandse atlete die tijdens de Olympische Spelen van 1948 vier gouden medailles won. In 1983 werd de wedstrijd officieel erkend door de IAAF (International Association of Athletics Federations).

In 2000 werd Fanny Blankers-Koen door de IAAF gekozen tot beste atlete van de 20ste eeuw (Carl Lewis werd gekozen tot de beste atleet) en dit was aanleiding om terug te keren naar de oorspronkelijke naam “de FBK Games”. De wedstrijd maakt sinds 2003 deel uit van de World Athletics Tour van de IAAF. Vanaf 2010 maakt de FBK Games deel uit van de IAAF World Challenge. Meer informatie staat op de website van de Stichting FBK-Games.Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen