Beleid financiële bijdragen evenementen Hengelo 2019

 

Evenementenbeleid Hengelo 2019

Evenementen zijn belangrijk voor een stad. Ze zorgen voor levendigheid, hebben een belangrijke maatschappelijk en sociale functie en versterken het profiel van de stad. Met een goed evenementbeleid kan er sturing worden gegeven aan de programmering en spreiding van evenementen in Hengelo. Een programmering die aansluit op de behoefte van de Hengelose bevolking en past bij de identiteit en de gewenste profilering van de stad.

In 2019 kiezen we voor een evenementenprogramma dat aansluit op de identiteit van de stad. Deze identiteit wordt verteld in het digitale boekje Het-verhaal-van-Hengelo en de film.  Tevens ligt de focus de komende jaren op de binnenstad ter ondersteuning van het integrale actieplan voor een vitale binnenstad.

Ook hebben we een duidelijke keuze gemaakt in de gewenste doelgroepen die we willen aantrekken met onze Hengelose evenementen.

De rol van Hengelo Promotie bij evenementen
Iedereen die een evenement organiseert of wil gaan organiseren kan terecht bij Hengelo Promotie. Hengelo Promotie speelt een belangrijke rol bij het samenstellen van een samenhangend programma aan evenementen en heeft als doel de organisatie van evenementen te stimuleren en te faciliteren.

De belangrijkste taken van Hengelo Promotie zijn:

  • Ondersteuning en advies m.b.t. het vergunningentraject, facilitaire en organisatorische zaken
  • Adviseren over en verzorgen van de marketing en promotie van evenementen
  • Zorgdragen voor een gevarieerd en goed op elkaar afgestemd evenementenaanbod
  • Implementatie en coördinatie van een transparant beleid voor financiële bijdragen t.b.v. de ondersteuning van evenementen in Hengelo
  • Coördinatie van de Hengelose evenementenkalender
  • Bevordering van de samenwerking tussen de verschillende partners

Dus organiseer je een (nieuw) evenement en wil je weten waar je allemaal rekening mee moet houden en wat de mogelijkheden zijn? Maak dan een afspraak met de Marketing & Evenementen Manager van Hengelo Promotie: Monique Otto| monique@hengelopromotie.nl| 074-2501080.

 

Beleid Financiële Bijdragen

In het beleid zijn er 4 categorieën vastgesteld:

Categorie I : Beeldbepalende evenementen
Categorie II : Culturele/Sociale evenementen
Categorie III : Nieuwe Kansrijke evenementen
Categorie IV : Eenmalige bijdragen

De evenementen behorende tot de categorieën I en II worden door de Evenementencommissie van Hengelo Promotie geselecteerd en ingedeeld. Zij ontvangen hierover afzonderlijk bericht.

Zie onderstaande downloads voor het volledige beleid.

Organiseer je een (nieuw) evenement in Hengelo en wil je weten of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage? Vul dan het aanvraagformulier in (zie downloads).  Aanvragen moeten minimaal 3 maanden voor aanvang van het evenement worden ingediend. Voor vragen kan je contact opnemen met de Evenementen Manager.

Overige

  • Voor advies m.b.t. de aanvraag van een evenementenvergunning kan je bij Hengelo Promotie terecht maar je kan ook rechtstreeks contact opnemen met afdeling vergunningen gemeente Hengelo: Irma Linderman | i.linderman@hengelo.nl | 06-52052953
  • Wil je je evenement promoten via onze website? Meld deze dan aan www.hengelopromotie.nl/ Evenementen/Zelf toevoegen evenement.

Downloads

Financieel beleid Hengelo Promotie 2019
Aanvraagformulier financiële bijdrage nieuwe evenementen 2019
Algemene-bepalingen-beleid-financiele-bijdrage-bezwaarberoeps-procedure 2019
– Voorbeeld projectplan
– Voorbeeld PR / marketingplan
– Voorbeeld begroting

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen