Berichten

Weekendinspiratie!

Weekendinspiratie!

De week is doormidden, dus we kunnen aftellen naar het weekend! En wat voor een weekend. In Hengelo staan er heel veel leuke evenementen en activiteiten op het programma. Wij maakten een overzicht voor je.

Live muziek 
Wat ons betreft begint het weekend al op donderdagavond. Loop een rondje stad en plof daarna op het terras. Op het Burgemeester Jansenplein is het op donderdagavond extra gezellig met live muziek. Dit keer met JuicyJuice. Deze soul, funk, pop en jazz coverband zorgt voor heerlijke muziek.

Open Comedy Mic
Op 12 september is er een open comedy mic in De Kleine Burgemeester in Hengelo, als onderdeel van Het Oosten Comedy Festival, dat plaatsvindt in Almelo, Hengelo, Deventer en Enschede. Onder het genot van een drankje kun je genieten van in ieder geval 6-8 comedians en 1 mc, die staan te trappen om hun grappige kunsten te vertonen.

Salsa Open Air
Een avondje lekker dansen doe je vrijdagavond 13 september tijdens Salsa Open Air op het Pastorieplein. Met DJ-RadioMASsalsa en DJ Ravin achter de draaitafel met een mix van onder andere de mooiste Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton en Kizomba beats. Een goed begin van je weekend.

Twente Regatta
Kom zaterdag 14 en/ of zondag 15 september kijken naar de Twente Regatta. Georganiseerd door de Twentse Watersport Vereniging. De wedstrijden over 125, 500 en 1000 meter en lange baan (1000, 2000, 3000 of 5000 meter) worden gevaren op het Twentekanaal. De finishen zijn voor de club waardoor alle actie goed is te zien vanaf het ruime terras langs het water!

Dag van het Dag van het Boek Boek
Zaterdag 14 september is het de Dag van het Boek. En dan moet je natuurlijk bij Bibliotheek Hengelo zijn. Deze staat volledig in het teken van boeken, boeken, boeken. En Roald Dahl. Van 9 tot 16 uur zijn er vele activiteiten: boekenverkoop, boekenbingo, Young Adult boekenruil, ga op de foto met je favoriete Roald Dahl figuur, kijk de film de GVR en er wordt voorgelezen uit het boek De Reuzenkrokodil van Roald Dahl. Een super leuke dag dus!

Van alles te doen bij Bibliotheek Hengelo

Open Monumentendag
Het thema is dit jaar ‘Plekken van Plezier’. Om 10.00 uur is de officiële opening van Open Monumentendag bij Hotel Nationaal. Hier wordt de tentoonstelling ‘Plekken van Plezier’ geopend door wethouder Gerard Gerrits en de freule van de nacht Marijke Agterbosch. Tussen 11 en 16 uur kan je een wandelroute lopen langs een aantal ‘Plekken van Plezier’. De route is op te halen bij Hengelo Promotie.

Repair Café
Gooi je kapotte spullen niet weg, maar repareer ze in het Repair Café. Op zaterdag 14 september van 10 tot 13 uur is er het Repair Café in OYFO. Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om het (samen) repareren. Van het herstellen van elektrisch gereedschap, het weer aan de praat krijgen van elektronica tot het repareren van speelgoed. Deze maand, met de herfst in aantocht, is er speciale aandacht voor fietsverlichting.

Repaircafé Hengelo

Kom je kapotte spullen repareren

Kabouterhuisjes geopend
De Kabouterhuisjes aan het Hyacintenpad en Anjelierenpad zijn zaterdag 14 september geopend. Zeker het huisje aan het Anjelierenpad is een bezoekje waard. Het is de laatste keer dat deze woning bekeken kan worden. Vanaf 11 uur staat de koffie, thee en iets lekkers klaar.

Orgelconcert
Zaterdag 14 september is er in de Lambertuskerk weer een orgelconcert. Om 15 uur kan je luisteren naar het meisjeskoor Koor Roder Girl Choristers.

Summer Closing Party
De zaterdagavond sluit je af met de Summer Closing Party bij Stravinsky. Elk jaar vieren ze het einde van de vakantieperiode en nu dus op zaterdag 14 september.

Franky’s IJs Kinderdag
Zondag 15 september staat volledig in het teken van kinderen. Vandaag alweer de vijfde editie van de kinderdag. Er is echt van alles te doen: pannenkoekjes bakken, knutselen, zingen, dansen, stoepkrijten en nog veel meer. Om 18 uur is er voor iedereen een knallend eindfeest met live muziek en foodtrucks.

Leuke dag voor en door kinderen

Modespektakel
Een catwalk van ruim 300 meter waarop 25 winkels van Hengelo hun nieuwste collecties laten zien en lekker de tijd nemen om winkels in te gaan, dat is het Modespektakel op zondag 15 september. Ruim 75 modellen showen op de catwalk de nieuwste najaar- en wintermode. Bekijk de nieuwste collecties op de catwalk, neem een hapje of drankje van lokale ondernemers of ga samen met de kleine modeliefhebbers naar het Marktplein, waar ze bij Kids Villa een geweldige dag kunnen hebben. De modeshows worden gelopen om 13.00, 14.30 en 15.45 uur.

Spektakel op de catwalk in Hengelo

Model Vaardag
Kottenpark ModelbouwClub organiseert zondag 15 september een model vaardag in de kom van het Twentekanaal bij Camping de Zwaaikom. Varen vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur.

Open dag scouting
Op 15 september heeft scouting Jeanne d’Arc / St. Patrick zijn open dag. Er zijn diverse activiteiten te doen ,waaronder marshmallows roosteren, schminken, er is een springkussen en nog veel meer! Scouting is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Bier van Hier Festival
Op zondag 15 september kun je regionaal ‘bier’ proeven bij de Watertoren in Hengelo! Op die dag kun je ‘van’ tenminste 10 brouwers van ‘hier’ hun line-up aan bieren komen proeven.

 

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen