Zien & Doen

Wandelen: Kunstroute Hengelo

Wandelen: Kunstroute Hengelo
Markt 8
7551 CG Hengelo

Hengelo heeft een rijke historie aan traditionele en hedendaagse beeldende kunst. Naast de bestaande beelden zijn er ook tijdelijke projecten zoals tot eind november 2020 de tentoonstelling STRUCTUREN – Beelden Buiten van de Hengelose kunstenaar/ wetenschapper Rinus Roelofs en het project Achter de Basiliek waar wisselend beelden en literatuur te zien en te lezen zijn.

De kunstroute is ongeveer 3 km lang en brengt je langs verschillende kunstwerken in de binnenstad van Hengelo.

Structuren – Beelden Buiten

Op initiatief van de Hengelose kunststichting HeArtpool toont de Hengelose kunstenaar/ wetenschapper Rinus Roelofs 8 monumentale mathematische beelden op het Stationsplein. Een aantal van deze beelden waren vorig jaar te zien op het plein van Museum CosmoCaixa in Barcelona.  Stichting HeArtpool was onder de indruk van de tentoonstelling in Spanje en nam de organisatie, om de beelden in Hengelo te exposeren, onder haar hoede. De tentoonstelling krijgt de titel: SRUCTUREN – Beelden Buiten. Met financiële steun van de gemeente Hengelo en Lokaal Fonds Hengelo is deze expositie mogelijk gemaakt. Hier lees je meer over de tentoonstelling.

Route

De route is op te halen bij Hengelo Promotie, Markt 8 of download hem hier: KunstrouteDeze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen