Berichten

Wandelen in Hengelo

Wandelen in Hengelo

Trek je wandelschoenen aan en ga! Lekker naar buiten en genieten van de prachtige omgeving. In en rond Hengelo zijn er verschillende wandelroutes en afstanden. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet voor je.

Rondje Oele

Een wandeling van 4,6 km vanaf rustpunt Erve het Geurts. De wandeling brengt je door de prachtige omving van Oele. De route vind je hier

De watermolen in Oele

Panoramapad Beckum

Deze wandellus bij Beckum gaat door het buitengebied, langs oude erven, essen, weilanden, bosranden met prachtige vergezichten en verhalen. Onder andere over de Hagmolenbeek waar het huis van Jan van Beckum vermoedelijk heeft gestaan. De route vind je op de site van Landschap Overijssel.

Kerk Beckum uit 1938, ontworpen door architect Sluijmer.

Beckum Beter Bekeken

Deze route neemt je mee door het dorp Beckum, langs bestaande en verdwenen trefpunten. De route gaat langs historische plekjes die je iets vertellen over de geschiedenis van het dorp. De route vind je op de website van Landschap Overijssel. 

Pot Toon was in 1952 samen met enkele goede schaatsers uit Beckum betrokken bij de opzet van de ijsbaan op een weiland van Morsink. In de zomer was de ijsbaan een mini camping. In 1969 werden de laatste jaarkaarten verkocht en veranderde de ijsbaan in ‘camping Beckum’.

Maurits en Napoleon in Beckum

Deze historische wandeling gaat door het buitengebied van Beckum. Langs groot en klein Altena, het Asbreuk, heidevelden en vennen. Maar ook langs gebieden waar ooit gevochten werd door de legers van Maurits en Napoleon. De route vind je op de website van Landschap Overijssel.

‘Klein Altena’ is net als ‘Groot Altena’ een pachtboerderij van Twickel. De voorgevel dateert van 1837 en het achtergedeelte van 1903. De fam. Meijer bewoont en pacht de boerderij sinds 1882. De eerste pachtakte is uit 1763.

Stadswandeling Hengelo

De stadswandeling Hengelo geeft een indruk van het centrum van Hengelo. In een uurtje loop je een rondje door de binnenstad en kom je langs verschillende gebouwen met historische waarde voor Hengelo. De stadswandeling is op te halen bij Hengelo Promotie, Markt 8 of te downloaden via deze link.

Lambertusbasiliek Hengelo | Wij zijn Hengelo

Foto Wouter Borre

Tuindorproute

De industriële geschiedenis van Hengelo gaat terug tot het midden van de negentiende eeuw. Voor die tijd was er niet meer dan een dorp. De komst van spoorwegen en initiatiefrijke ondernemers waren de sleutel tot succes. De Tuindorproute brengt je in een prachtig stukje Hengelo: de wijk Tuindorp ‘t Lansink. Als één van de eerste fabrikanten van Nederland vond C.T. Stork dat zijn verantwoordelijkheid verder ging dan alleen ondernemen. De route is op te halen bij Hengelo Promotie, Markt 8 of hier te downloaden. 

Tuindorp 't Lansink | Wij zijn Hengelo

De witte huisjes in Tuindorp ‘t Lansink

Wandelnetwerkkaart

Bij Hengelo Promotie koop je ook de wandelnetwerkkaarten Twente editie noord, zuid, west en oost Twente. Het wandelnetwerk Twente bestaat uit meer dan 1.000 routes, ieder met hun eigen kleur. Om optimaal het Twentse landschap te kunnen beleven zijn door heel Twente zowel lange als korte wandelroutes gecreëerd. De kaarten kosten € 4,95 per stuk.

Met de wandelkaarten op zak verdwaal je nooit!

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen