Berichten

Wandelen in Beckum

Wandelen in Beckum

Onder de rook van Hengelo liggen Beckum en Oele. Een omgeving waar meertjes, bossen, weilanden en heidevelden elkaar afwisselen. Een omgeving waar je uitgebreid kunt wandelen. We nemen je mee langs drie prachtige wandelroutes. Alle routes starten bij de Blasiuskerk, maar de afstanden en indrukken verschillen.

Beckum Beter Bekeken (3,3 km)

Deze route neemt je mee door het dorp Beckum langs bestaande en verdwenen trefpunten. De route gaat langs historische plekjes die je iets vertellen over de geschiedenis van het dorp. De afstand bedraagt 3,3 kilometer. Alle wegen zijn verhard waardoor de route ook rolstoelvriendelijk is! Bekijk de route hier.

De route start, net als de twee andere wandelroutes, bij de Blasiuskerk

Panoramapad Beckum (4,6 km)

Deze wandellus bij Beckum neemt je mee naar het buitengebied, langs oude erven, essen, weilanden, bosranden met prachtige vergezichten en verhalen. Onder andere over de Hagmolenbeek, waar het huis van Jan van Beckum vermoedelijk heeft gestaan. De route bedraagt in totaal 4,6 kilometer, iets verder doorstappen dan bij de route Beckum Beter Bekeken dus. Bekijk de route hier.

Oude erven, essen, weilanden en bosranden met prachtige vergezichten kenmerken de Panorama route.

Maurits en Napoleon in Beckum (5,5 km)

Voor de fanatieke wandelaars. Deze historische wandeling gaat door het buitengebied van Beckum. Langs groot en klein Altena, het Asbreuk, heidevelden en vennen. Maar ook langs gebieden waar ooit gevochten werd door de legers van Maurits en Napoleon. Het verhaal gaat dat het leger van Napoleon kort na het jaar 1800 uitrustte bij de ‘Napoleonbeuk’. Napoleon zelf bond er zijn paard aan vast en viel tegen de beuk aan in slaap. In 1810 annexeerde Napoleon het Koninkrijk Nederland. Een wandelroute met geschiedenis. Bekijk de route hier.

Langs deze route werd ooit gevochten door de legers van Maurits en Napoleon.

App Wandelen in Overijssel

In de app van Landschap Overijssel ‘Wandelen in Overijssel’ kun je alle routes bekijken, inclusief alle historische punten rondom Beckum! De App is gratis te downloaden voor Android en iOS!

Bekijk en download de routes, inclusief alle historische punten rondom Beckum.

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen