Zien & Doen

Vrienden van het Weusthag

Vrienden van het Weusthag
Houtmaatweg 10
7556 PC Hengelo

De vereniging vrienden van het Weusthag

De vereniging vrienden van het Weusthag is een burgerparticipatie, met als doel een burgerpark te laten ontstaan door mensen en initiatieven met elkaar te verbinden.

Op 30 september 2012 is de vereniging Vrienden van Het Weusthag officieel opgericht. De vereniging bestaat uit vrijwilligers en laat daarmee zien dat mensen betrokken zijn en willen bijdragen aan een leefbaar en veilig stadspark. De gemeente en de Vereniging Vrienden van Het Weusthag werken nauw samen om deze doelen te gaan behalen.

Het Weusthag is het groene centrum van Hengelo. Begrensd door de woonwijken Hengelose Es, Slangenbeek, Roershoek en bedrijventerrein Westermaat. Een landschapspark van 200 hectare waar mens en natuur elkaar ontmoeten.

Het groene centrum van Hengelo

IVN en de Heemtuin zijn actieve partijen binnen het park die in samenwerking met de gemeente, burgers en ons zich inzetten om het stadspark door te ontwikkelen naar een volwaardig landschapspark.

Het buitenpodium van Twente

Cultuurpodium Houtmaat is niet meer weg te denken uit Hengelo. Elke zondagmiddag van mei tot eind september kunt u zomers genieten van muziek, theater en poezie. Onze samenwerking met het Cultuurpodium is erop gericht  grotere producties binnen het Weusthag te organiseren.

Leren door doen

Leren door doen is gericht op jonge gezinnen. Kinderen nieuwsgierig maken door ze actief op onderzoek te laten gaan bij de Kinderboerderij of ‘t Geerdink. Hun grenzen verleggen bij  de scouting St. Christoffel.

Buiten actief

Op alle manieren actief zijn. Georganiseerd en niet georganiseerd en aansluitend  op het fiets- en wandelnetwerk Twente. Daarnaast is het Weusthag de thuishaven voor de Combibaan Hengelo, TC ‘t Weusthag, het TwenteBad, tennisvereniging Timmersweide en manage de Kapberg.Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen