Zien & Doen

Twentebad

Twentebad
Lage Weide 3
7556 NA Hengelo

Twentebad, een veelzijdig zwembad met ruimte voor sport, zwemles, recreatie, activiteiten en horeca. Het grootste zwembad van Twente met zowel een grote binnen- als buiten accommodatie.
Corona update
Het zwembad is weer beperkt geopend. Het is belangrijk dat iedereen veilig en op een verantwoorde manier kan zwemmen, daarom ben je verplicht je aan de regels te houden wanneer je het zwembad bezoekt. Wil je banenzwemmen, kijk dan even op de website wat de voorwaarden en regels zijn. Groepslessen zijn alleen mogelijk als er online is gereserveerd. 

Geschiedenis

Sinds 1972 zijn er diverse verbouwingen en aanpassingen geweest. Soms klein en soms groot. De laatste grote verbouwing was in 1990 toen de zonnestraat met glijbanen en het 25 meter wedstrijdbad zijn bijgebouwd. Rond 2003 is er meer ruimte gekomen voor jonge kinderen (Bambino Beach) en in de jaren erna is ingezet op bijzondere recreatieve elementen rond klassieke bassins. 

Grootste zwemcentrum van Twente

In 2009 is de blaashal aangeschaft om ruimte te geven aan zowel de vele banenzwemmers, het Hengelo Sport schoolzwemmen en aan WS Twente, één van de grootste zwemverenigingen van Nederland. Nu staat het Twentebad voor de volgende fase in zijn bestaan. De accommodatie wordt volledig gerenoveerd en verbouwd in de periode 2016-2019. Het vernieuwde Twentebad blijft hiermee het grootste zwemcentrum van Twente en ver daarbuiten. Volledig toegankelijk voor mindervaliden en personen die minder goed ter been zijn. De enige accommodatie met een volwaardig 50 meter bad geschikt voor officiële korte- en lange baan wedstrijden. Veel ruimte voor veilig recreatief zwemmen voor jonge gezinnen, binnen en buiten. Een belangrijke plek voor de combinatie van sport/bewegen en zorg in Hengelo. Samenwerken aan maatschappelijk ondernemen met het ROC van Twente, JP van de Bent, SWB/Profics, WS Twente, TeamFysio, Fysio Kamminga en veel anderen.  Thuisbasis van Hengelo Sport.

Attracties

Het Twentebad heeft een grote dubbele glijbaan attractie en de enige 6 meter hoge Waterclimbing klimwand van Nederland.  Verder is er bewust voor gekozen om de hoge en lage duikplanken te behouden. Hierdoor is het Twentebad het enige bad in Twente met binnen een hoge duikplank!


Twentebad | Wij zijn Hengelo

Maandag: van 07.00 – 21.30 uur
Dinsdag: van 07.00 – 21.30 uur
Woensdag: van 07.00 – 20.30 uur
Donderdag: van 07.00 – 21.30 uur
Vrijdag: van 07.00 – 21.30 uur
Zaterdag: van 10.00 – 19.30 uur
Zondag: van 09.30 – 16.30 uur

* Voor gedetailleerde openingstijden zie de websiteDeze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen