Tips voor kids in huis

Op zoek naar een leuke thuisactiviteit voor kinderen? Altijd handig in deze Coronatijd. Je vindt ze hier.

Kleuren

Volg je Hengelo Kleurt al? Iedereen die een kleurplaat, kaartje, tekening, gedicht of wat dan ook wil maken voor de mensen die alleen, ziek of eenzaam zijn, kan deze inleveren bij een postbezorger van PostNL (binnen Hengelo en Haaksbergen). Of deponeer het in één van de bakken bij een Hengelose vestiging van Albert Heijn. Zij zorgen er dan voor dat deze goed terecht komt bij iemand die dat nodig heeft. Hengelo Kleurt is initiatief van de Hengelose postbezorgers. En ze hebben nu een leuke kleurplaat, deze kan je hier downloaden: Hengelo Kleurt-plaat!

Vakantie

Toffe tipi’s

Kamperen in je eigen achtertuin doe je met een toffe tipi van Festipi. Normaal gesproken zijn de tipi’s de hele zomer te vinden op allerlei festivals. Dat is nu natuurlijk wel even anders. En daarom hebben ze nu een uniek en eenmalig idee: Festipi Backyard Camping. Maak van je zomer een feest, een avontuur, een ontspannen reis naar bezinning… noem het maar op! Zo heb je iets leuks en steun je Festipi om deze maanden door te komen.

Bewegen

Zoek de beren

Ga naar buiten, op zoek naar teddyberen. Dit initiatief is overgewaaid vanuit Australië en in Twente heeft iedereen hier massaal gehoor aangegeven. Ook in Hengelo. Van tevoren kun je een leuke route uitstippelen. Je vindt hier een overzicht van alle locaties, maar misschien vind je er nog wel meer. Maak een foto en deel het met #berenjacht #hengelosamensterk. Ook voor jezelf fijn om even lekker de benen te strekken. Let er wel op dat je niet in hele grote groepen tegelijk op jacht gaat.

Doe mee met H.G.V.

Vanaf nu geeft sportvereniging H.G.V. elke avond een online les. Via Facebook kan je elke avond om 18.30 uur meedoen met o.a. dans, body work-out en turnen. Om sportief bezig te blijven komt er ook voor elke dag een oefening voor thuis. De geplaatste oefeningen en het schema van de online lessen vind je op de website van H.G.V.

Hengelo Sport

Doe mee met de thuis blijf challenge van Hengelo Sport. Op de Instagrampagina van Hengelo Sport vind je elke dag een andere challenge.

Workshops

Oyfo zet je (thuis) aan

Het is een vreemde tijd, deze coronatijd. Iedereen is veel thuis. Je kunt Oyfo Techniekmuseum en het Cursuscentrum, tot nader bericht, helaas niet bezoeken. Daarom hebben ze verschillende van hun activiteiten digitaal verzameld, zodat je thuis toch aan de slag kunt, inspiratie op kunt doen, in beweging kunt komen, filmpjes kunt bekijken en zelfs thuis een workshop keramiek kunt volgen.

Ook kun je tekeningen afmaken en inkleuren. Misschien win jij hiermee wel toegangskaarten voor een bezoek aan het museum, als ze straks weer open zijn. Verder vind je informatie om thuis bezig te gaan met doepakketjes of een science box. De pagina wordt regelmatig aangevuld, dus kom zeker vaker kijken. Kijk maar eens op www.oyfo.nl/oyfo-online

Lekker technisch

Na weken van thuisonderwijs kunnen de kinderen eindelijk weer een dag of dagdelen naar school. Omdat ze nog niet alle dagen op school onderwijs krijgen blijft het belangrijk ze, vanuit huis, te inspireren om iets leuks én nieuws te doen. Tetem biedt kinderen en jongeren uitdagende maakactiviteiten en online workshops, allemaal op het gebied van techniek en digitalisering. Een online concept dat eenvoudig in huis te halen is! Ze kunnen eindeloos aan de slag met de Make-It@Home kits, want de succesvolle techniekkits zijn uitgebreid met uitdagende en leerzame nieuwe kits!

Make-It@Home kits

De Make-It@Home kits zijn techniek pakketjes voor kinderen van 6 t/m 12 jaar waar ze thuis veel plezier aan beleven én tegelijk wat van opsteken. Er waren al vier Make-It@Home kits; de Kunstige robot, Zonnecellen, Robot-hand en de Elektronische wenskaart. Onlangs zijn de Elektromagneet & Circuit Buddies en de Festive Flashlight uitgekomen en binnenkort verschijnt het Magnetisch Zwevend Potlood.

Code-It@Home zijn programmeer workshops – voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar. Hier leren ze alles over coderen, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Via een speciale website (code-it.tetem.nl) kunnen ze kosteloos de workshops volgen.

Hengelo Bakt

Bij SweetyCakeShop ben je aan het juiste adres voor alles omtrent bakken. Op de Facebookpagina staan allerlei demo’s zoals een monstertaart maken. Super leuk! In de webshop kan je allerlei artikelen bestellen en ook online workshops. De komende tijd kan je lekker oefenen en bakken. Bestellingen worden aan huis bezorg.

Kids Kook Club

Normaal geeft Sophie’s Food Club kookworkshops voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Nu deelt ze elke week een leuk, lekker en kidsproof recept op Facebook en Instagram. Zodat er  samen gekookt en gegeten kan worden.

Overige tips

Tips van Kidsproof

Kijk eens op de website en social media kanalen van Kidsproof Twente. Hier vind je allerlei leuke tips, buitenactiviteiten en meer.

Luisterboeken

Ken je de luisterbieb al? Speciaal voor iedereen die nu thuis zit zijn er extra luisterboeken toegevoegd. Ze zijn gratis te beluisteren via Bibliotheek Hengelo. Ook als je geen lid bent. Hoe fijn is dat!

 

Terug naar overzicht

 

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen