Zien & Doen

ROC van Twente (Gieterij)

ROC van Twente (Gieterij)
Gieterij 200
7553 VZ Hengelo

Het stalen skelet van de voormalige gieterij van Stork is omgebouwd tot een inspirerende omgeving voor student en medewerker van het ROC van Twente. Oude elementen zijn zoveel mogelijk intact gelaten.

Ooit werden op deze plaats stalen onderdelen gegoten en later grote machines gerepareerd. Deze tweede ijzergieterij van Stork werd gebouwd in 1902. In 1979 gaat de gieterij dicht om plaats te maken voor Stork Services. Eind jaren ’90 verlaten deze als laatsten het gebouw. Nu is de Gieterij als gemeentelijk monument blijven staan midden in de hal van het nieuwe ROC complex. Daarmee is de historie een zichtbaar onderdeel geworden van de toekomst.

Oud-medewerkers van Stork geven er rondleidingen.ROC van Twente (Gieterij) | Wij zijn Hengelo

Maandag: van 07.30 – 22.00 uur
Dinsdag: van 07.30 – 22.00 uur
Woensdag: van 07.30 – 22.00 uur
Donderdag: van 07.30 – 22.00 uur
Vrijdag: van 07.30 – 18.00 uur
Zaterdag: gesloten
Zondag: geslotenDeze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen