Berichten

Radiomuseum Hengelo

Radiomuseum Hengelo

Breng eens een bezoekje aan Museum Electro-Radio-Nostalgie in Hengelo

In ons dagelijks leven is de radio vanzelfsprekend; we kunnen niet meer zonder. In het radiomuseum kun je een kijkje in het verleden nemen. De oudere bezoekers zullen er de radio uit hun jeugdjaren zeker ergens terug vinden. Het museum toont de technische ontwikkeling vanaf het begin van de telegrafie met Morseseinen in 1860, tot en met het afscheid van het radiobuizentijdperk rond 1960.

Nu zappen wij thuis, in de auto, via het mobieltje of de computer van de ene naar de andere zender maar wist je dat Philips een radio uitbracht in 1939 die dat ook al kon? De radio moest aan de man gebracht worden want zien doet verkopen. Er ontstond een nieuwe bedrijfstak: de industriële vormgeving die de radio een ander aanzicht gaf en de bediening gemakkelijker maakte.

Wat kun je zoal in het museum zien

Gedurende 50 jaar heeft voorzitter Henk de Groot deze verzameling opgebouwd. Honderd jaar technische ontwikkeling van de radio is in het museum te zien. Geluidsregistratie speelt voor de radio een belangrijke rol. Hierdoor kan men op elk gewenst moment reportages opnemen en naderhand uitzenden maar ook voor het nageslacht bewaren.

Verder bezit het radiomuseum een grote verzameling 78-toeren platen met opnamen van bekende artiesten uit de vooroorlogse jaren en LP’s die indertijd zijn uitgebracht naar aanleiding van belangrijke gebeurtenissen. Een omvangrijke bibliotheek op radiogebied en een grote collectie radio schema’s is aanwezig.

Museum Electro-Radio-Nostalgie | Wij zijn Hengelo

Radio Museum in Hengelo

Openingstijden

Het museum is geopend op de volgende dagen:

Zomertijd
Woensdag- en zaterdagmiddag van 14 tot 17 uur

Wintertijd
Zaterdagmiddag van 14 tot 17 uur

Ook is het museum te bezoeken op afspraak. Bel hiervoor 074-2909443 of 074-2505535

Vorig jaar was het Radiomuseum te zien in een rapportage van EenVandaag. Het portret van ‘de oudste museumdirecteur van Nederland’ maakt deel uit van een zomerserie over kleine bijzondere musea. De uitzending kan je terugkijken op de website van EenVandaag. Vanaf minuut 20 gaat het over het museum.

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen