Dé evenementenstad in Twente

Hengelo is een echte evenementenstad. De Nacht van Hengelo, het BAM-festival, de Lambertuskermis, AmuSing Hengelo…en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Stuk voor stuk top-evenementen, waarmee we jong en oud weten te bereiken. Hengeloërs zijn terecht trots op ‘hun’ evenementen. En steeds meer mensen van buiten de stad komen voor onze evenementen naar Hengelo. Een goed georganiseerd evenement zorgt voor levendigheid, sfeer en dynamiek in de stad. Evenementen versterken de economische kracht van onze stad. Bovenal zijn ze goed voor het beeld van de stad.

We gaan voor kwaliteit

En daar zetten we als Hengelo Promotie ook op in. We kiezen nadrukkelijk voor kwaliteit boven kwantiteit: liever een beperkt aantal succesvolle en toonaangevende evenementen dan een groot aantal kleine. Ook zorgen wij voor transparantie, door in een vroeg stadium aan te geven op welke bijdrage een evenement kan rekenen. Onze evenementencommissie beoordeelt de aanvragen en kent de financiële bijdrage toe. Daarbij kennen we drie categorieën, elk met een vaste financiële bijdrage: Beeldbepalende evenementen, Culturele en/of traditionele evenementen en Gangbare evenementen.

We maken het gemakkelijker

Hengelo Promotie is opgericht om het werk van alle betrokken mensen en instellingen bij evenementen gemakkelijker te maken. We ondersteunen en faciliteren, delen kennis en helpen de evenementenorganisatoren vanaf het eerste idee tot aan de uiteindelijke evaluatie. We houden de evenementenkalender bij, zodat er een goede spreiding is in de evenementen. Om een evenement soepel en veilig te laten verlopen, moet het voldoen aan allerlei eisen, regels en vergunningsvoorwaarden. Hengelo Promotie ondersteunt de organisatoren daarbij. Bijvoorbeeld in het contact en de afstemming met de gemeente. Bovendien heeft Hengelo Promotie goede contacten met diverse leveranciers, waarmee organisatoren hun voordeel kunnen doen.

Nieuw & innovatief evenement?

Er is nog een bedrag beschikbaar voor nieuwe en innovatieve evenementen.  Wil je weten hoe het werkt? Kijk dan hier: hengelopromotie.nl/werkwijze-financiele-bijdrage 

 

Toeristisch Hengelo

Je hoeft je niet te vervelen in Hengelo! Er is voor iedereen op elk moment van de dag wat te doen. Musea, galerieën, tentoonstellingen, speelparadijzen, een bioscoop, theater, poppodium… Liever naar buiten? Ontdek dan onze wandel- en fietsroutes. Verken het mooiste Tuindorp van Nederland, maak een stadswandeling of beleef de lente in ons mooie Beckum en Oele!

Jouw partner in toerisme

Regelmatig vertellen we toeristen en inwoners over onze stad. Dat kan telefonisch, per mail of aan onze balie. We hebben veel contact met toeristische partners en zorgen ervoor dat alle activiteiten op onze website te vinden zijn. Verder maken en controleren we wandel- en fietsroutes, die we vertaald hebben voor onze buitenlandse bezoekers. En we werken intensief samen met onze collega’s in Twente, omdat veel bezoekers voor onze mooie omgeving deze kant op komen.

Volop wandel- en fietsroutes verkrijgbaar

• Bij Hengelo Promotie zijn gratis schitterende wandelroutes in en om de stad verkrijgbaar.
• Hengelo Promotie ondersteunt ruim zeventig toeristische partners in Hengelo.
• Jaarlijks overnachten bijna 180.00 bezoekers in Hengelo in één van onze 690 hotelbedden en B&B’s. De meeste overnachtingen hebben een zakelijk karakter. Daarin zijn we in onze regio een echte uitschieter.

Wil jij aandacht voor jouw toeristische trekpleister? Neem dan contact op met martine@hengelopromotie.nl

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Hengelo Promotie bestaat uit de volgende personen

Voorzitter
Kees Schafrat (eigenaar Boekhandel Broekhuis)
Bestuurslid
John Even (vestigingsmanager Makro Hengelo)
Interim directeur
Maarten Schuurman (New Business Banker ABN Amro)

Rapportages

Rapportage 2019

Rapportage jan – mei 2020

 

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen