Berichten

Open Monumentendag Hengelo

Open Monumentendag Hengelo

Zaterdag 14 is het weer Open Monumentendag! Het thema van 2019 is Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal. 

Programma Hengelo

Om 10 uur is de officiële opening van Open Monumentendag bij Hotel Nationaal. Wethouder Gerard Gerrits  en freule van de nacht Marijke Agterbosch openen dan de tentoonstelling ‘Plekken van Plezier’, over voor- en naoorlogse horecalocaties.

Tussen 11 en 16 uur is er een wandelroute langs verschillende Plekken van Plezier in Hengelo. Zo kan je binnenkijken bij ‘t Neutje, VIOS gebouw, De Appel, de Bataafse Kamp, Waterstaatskerk (waar om 12.30 uur een lunchconcert is) en de Lambertusbasiliek. De route is af te halen bij Hengelo Promotie.

Binnenkijken op andere locaties

Ook zijn er naast de locaties op de wandelroutes nog andere Plekken van Plezier geopend. Bijvoorbeeld de Kabouterhuisjes aan het Hyacintenpad 2 en Anjelierenpad 2. Deze laatste locatie wordt gesloopt. Dus pak deze kans en kijk nog even binnen. Om 14.00 uur draait er de film “Truffel ” van theaterschool Barst (waar een kabouterhuisje in voor komt). Wil je hierbij aanwezig zijn, dan is er om 13.00 uur soep en een broodje en in de pauze een hapje en een drankje. Graag hier dan wel vóór 13 september opgeven via telefoonnummer 06-20642720.

Neem ook een kijkje in het Piet Blom museum in de Kasbah. Of het bedrijfsmuseum Thales/Signaal, waar je in de kelder een uitgebreide collectie historische radar en vuurleiding apparatuur kan bekijken. Ook geopend het Electro Radio Nostalgie Museum, Stork Paviljoen en de museumwoning aan de Mispelstraat 6.

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen