Berichten

Ontdek het Weusthag

Ontdek het Weusthag

Het groene centrum van Hengelo, zo wordt het Weusthag ook wel genoemd. Een plek aan de rand van Hengelo waar van alles te doen is. Loop een rondje door het Weusthagbos, de kinderen kunnen lekker knuffelen met de geitjes bij de kinderboerderij of zich uitleven in het beleefbos. En voor een mooi uitzicht beklim je de uitkijktoren.

Op grote hoogte

Aan de rand van het Weusthagbos vind je de uitkijktoren. Beklim deze 22,5 meter hoge toren voor een prachtig uitzicht over het Weusthag en de stad Hengelo. En tijdens de grote klim naar boven kun je door de kijkgaten de omgeving al goed zien.

Uitkijktoren Weusthag | Wij zijn Hengelo

Foto: Christian van der Meij

Uitrazen

Even lekker uitrazen kan in het Beleefbos. Ga op ontdekkingstocht in wilgenhutjes. Ren over de klimheuvels. Spring over de paden. Of ontdek de kruiptunnels. En ook een bezoekje aan de Heemtuin mag niet ontbreken.

Knor, iaaa, tok

Ook heel veel andere dierengeluiden hoor je op kinderboerderij ’t Weusthag. Leuk voor jong en oud! Overal om je heen zie je dieren van heel dichtbij! Varkentjes Flip en Floor verwelkomen je graag en de toegang is gratis (let op voor de aangepaste openingstijden kijk even hier). En ook na sluitingstijd loop je langs de vijvers en het hertenkamp zo het Weusthagbos in: een heerlijk bos voor een ontspannen wandeling.

Buitenplaats de Houtmaat

Midden in het Weusthag vind je Buitenplaats de Houtmaat. Een prachtige locatie verscholen in het bos. Er is altijd wel een goede reden om het leven te vieren toch? Lach, dans, eet, drink en vier feest! Wij hangen heel graag de slingers voor je op. Buitenplaats de Houtmaat ligt aan het water in een prachtig bosrijk gebied. Vier jouw feest in de lente of zomer, buiten aan het water met schommels en wapperende voile doeken.

Bennie’s

Deze zomer (t/m eind augustus) kan je op de Houtmaat ook lekker eten bij Bennie’s. Een All-Day Brunch & Easy Dining Pop-Up Spot bij Buitenplaats de Houtmaat. Wil je even weg van alle drukte en je loskoppelen van ruis? Heb je behoefte aan “me-time” en wil je na een yoga of sportsessie lekker duiken in een goed boek aan de waterkant of juist chillen met vrienden onder de kastanjeboom? Lay Back & Relax bij Bennie’s. Reserveren en meer informatie vind je hier. 

Foto Marieke Dijkhof

Er was eens…

Een uniek pop-up restaurant, op een buitengewone locatie, in het groen, omgeven door sprookjesachtige magie. Kom je verwonderen. Laat je zintuigen prikkelen. Met 2 bijzondere 5-gangenmenu’s. Van 1 juli tot 31 augustus 2020 bij Buitenplaats de Houtmaat. Meer informatie en reserveren kijk dan hier. 

Cultuurpodium Houtmaat

Op de Houtmaat vind je een uniek buitenpodium voor zowel artiesten en publiek. Hier geniet je in de zomermaanden op zondagmiddag van gratis muziek aan de waterkant. Het programma van Cultuurpodium Houtmaat voor de komende weken vind je hier. 

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen