Zien & Doen

Het verhaal van Hengelo

Het verhaal van Hengelo
Beursstraat 32
7551 HV Hengelo

Hengelo, ooit een rustiek boerendorp, is bekend geworden als metaalstad én sinds kort ook door Jeffrey Spalburg met zijn nummer Hengelo-o-o, waarin hij een ode brengt aan de stad waar hij zijn jeugd doorbracht. Maar over Hengelo is veel meer te vertellen.

Wij leiden u graag door deze gastvrije Twentse stad en vertellen u over haar indrukwekkende opmars. Hengelo heeft historie. Hengelo heeft een eigen verhaal. Een boeiend verhaal dat zelfs bij de eigen inwoners niet eens zo bekend is. Horeca onderweg: – Historie en hip eten gaan prima samen! Twentse Bierbrouwerij en Proeflokaal, gevestigd in een voormalige metaalfabriek. -Lunchen op een bekroond terras: Tuindorphotel `t Lansink – Genieten in het groene hart van Hengelo: Paviljoen De Ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen – Tijd voor terras? Keus genoeg op en rond het Burgemeester Jansenplein, midden in de stad.  De meeste foto`s die getoond worden, zijn afkomstig van het Historisch Museum Hengelo.

Download hier

De route: Het verhaal van HengeloDeze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen