Hengelo Helpt

Lees meer over de verschillende diensten die ondernemers aanbieden. Zelf je steentje bijdragen? Laat je hier inspireren.  

Zorg

‘beZorg de Liefde’

In deze spannende tijden zijn wij vrijwel volledig afhankelijk van de harde werkers in de zorg om ons land draaiende te houden. Meer dan ooit beseffen we, hoe belangrijk deze beroepsgroep is voor ons, voor onze familie en voor onze vrienden. Een gratis maaltijd via thuisbezorgd.nl: Om de zorgmedewerkers in Nederland een steuntje in de rug geven voor al het fantastische werk dat zij verrichten trakteert de stichting ‘beZorg de Liefde’ ze op een welverdiende gratis maaltijd via thuisbezorgd.nl. Geen zorgen om lege schappen in de supermarkt, maar met de door ons geregelde dinerbon na of tijdens een lange werkdag lekker iets bestellen. Laat je waardering blijken voor de mensen in de zorg en doneer nu je bedrag op www.bezorgdeliefde.nu. Zij doen de rest en zorgen ervoor dat de mensen in de zorg hun dinerbon binnenkort ontvangen en heerlijk kunnen genieten van een welverdiende maaltijd.

Oproep Trivium Meulenbelt Zorg

Om de cliënten en zorgverleners van Trivium Meulenbelt Zorg zo goed mogelijk te beschermen zijn ze dringend op zoek naar materialen. Zoals FFP1, FFP2 en FFP3 maskers, chirurgische maskers, handschoenen (nitril) & lange handschoenen, schorten met lange mouwen en sterillium (desinfectant). Bekijk de oproep op Facebook en als je ze kan helpen graag!

Heldenvleugel

Juwelier Knoef steunt de actie van HeldenVleugel.nl; een initiatief van een Nederlands familiebedrijf dat al meer dan 70 jaar gouden en diamanten sieraden maakt. “Wij kunnen geen mondkapjes van goud maken of diamanten omtoveren tot medicijnen. Maar de laatste dagen, uren, minuten zijn wij bezig geweest om onze helden met een teken van liefde te bedanken. De HeldenVleugel komt recht uit ons hart en is een tastbaar symbool van dankbaarheid en is handgemaakt van 925 zilver.” Via de site www.heldenvleugel.nl kun je een HeldenVleugel bestellen voor diegene waarvan jij vindt dat ze het verdienen. De prijs is € 7,50 incl. BTW en de opbrengst gaat naar het Rode Kruis

Initiatieven 

Hengelo Kleurt

Mooi! Iedereen die een kleurplaat, kaartje, tekening, gedicht of wat dan ook wil maken voor de mensen die alleen, ziek of eenzaam zijn, kan deze inleveren bij een postbezorger van PostNL (binnen Hengelo en Haaksbergen). Of deponeer het in één van de bakken bij een Hengelose vestiging van Albert Heijn. Zij zorgen er dan voor dat deze goed terecht komt bij iemand die dat nodig heeft. Hengelo Kleurt is initiatief van de Hengelose postbezorgers. Kijk ook eens op de Facebookpagina. 

Mondkapjes

Normaal  gesproken produceren en verkopen ze bij Blessurewinkel braces en bandages. Na een vraag van een klant over mondkapjes zijn ze begonnen met het produceren van mondkapjes. Zo werd een periode van geen productie en verkoop omgedraaid! De mondkapjes zijn te koop via de webwinkel van Blessurewinkel.

Hang de vlag uit

Doe mee, bestel de Vlag Voor Nederland en laat zien dat je omkijkt naar anderen tijdens deze crisis, want samen staan we sterk! Brand Specials is samen met CCV Shop NL en Tikkie een initiatief gestart dat ten goede komt aan de saamhorigheid binnen Nederland. De Vlag Voor Nederland staat symbool voor het naar elkaar omkijken en elkaar steunen in tijden van crisis. Door samen met ons en vele anderen de vlag uit te hangen laten we niet alleen zien dat we aan elkaar denken maar steunen we ook de kwetsbaarsten in onze samenleving. De volledige opbrengsten van de vlag gaan naar Kansfonds. Bestel hem nu op www.vlagvoornederland.nl.

Fotografie

JLF Foto & Filmstudio

Heeft een actietarief voor ondernemers om professionele foto’s en filmpjes te maken met goed geluid en mooi licht. Ondernemers kunnen zo hun klanten op de hoogte houden van hun werkzaamheden in deze tijden. JLF monteert de filmpjes dan ook.

Hengelo Door Het Glas

Een herinnering aan deze rare tijden? Fotograaf Tjeerd Derkink maakt fotoreportages van gezinnen en alleenstaanden in Hengelo door het glas. We zitten ‘opgesloten’ in onze huizen, een historisch moment dat Tjeerd graag voor je vastlegt. Wil jij ook een mooie reportage als herinnering aan deze periode neem dan contact op met Tjeerd. Op zijn Facebook en Instagram staan eerder gemaakte reportages. 

Corona-proof fotografie

Fotografe Esmee Droog – Postma van The Peaceful Parent, zocht naar manieren om in deze tijden toch te kunnen blijven fotograferen. Bijvoorbeeld een Facetime Fotoshoot en 1,5 meter afstand foto’s.. Kijk op haar website voor het complete aanbod. 

Diensten

Telefonisch spreekuur Student in Beeld

Word je ook zo onrustig van deze periode? Heb je ineens geen idee meer waar je mee bezig bent? Of weet je het wel, maar lukt het niet? Maak je je zorgen? Vanaf nu houdt Student in Beeld iedere donderdag van 10 tot 12 uur een telefonisch spreekuur.  Voor iedereen die even wil sparren, klagen, ideeën opdoen, moed verzamelen of gewoon een praatje maken.  Ook voor ouders! Ze zijn te bereiken op 06 28501309.

Telecombinatie Bas

Een abonnement afsluiten of je telefoonabonnement verlengen kan via Telecombinatie Bas. Stuur een berichtje via whatsapp 074-2918825 of een bericht via Facebook. Dan wordt het z.s.m. geregeld. Ook bij spoed zijn ze goed te bereiken.

Zomer Notariaat

Bij Zomer Notariaat kunnen adviesgesprekken via skype of telefoon gevoerd worden. Ben je niet ziek en geen klachten dan bezoeken ze eventueel ook aan huis om zaken te bespreken of documenten te ondertekenen.

Suwijn notarissen

Ook bij Suwijn kunnen adviesgesprekken e.d. per skype of telefoon gevoerd worden. Het is ook mogelijk om aan huis te komen.

Fietsreparatie

Laat je fiets checken of repareren bij Onderdelenhuis Plentyparts. En ze komen je fiets voor een reparatie gratis ophalen en leveren hem ook weer thuis af. Hoe handig! Binnen Hengelo word je fiets gratis opgehaald, gerepareerd bij Plentyparts  en weer netjes naar huis gebracht. Betalen gaat via een tikkie, zo wordt de 1,5 meter afstand gewaarborgd. Afspraak inplannen kan via 074-2506068.

Voicedata

Ook Voicedata Hengelo wil graag helpen. Verpleeghuizen en woonzorglocaties die geen bezoekers meer mogen ontvangen, kunnen gratis gebruik maken van de videosoftware van Voicedata. Zo kunnen de bewoners toch nog contact kunnen hebben met familie en vrienden!

 

Terug naar overzicht

 

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen