Berichten

Hengelo op je bucketlist?

Hengelo op je bucketlist?

Vandaag is het Wereld Toerisme Dag. Dus een goede reden om op deze dag even stil te staan bij het toerisme in Hengelo. Als toeristisch manager bij Hengelo Promotie ben ik dagelijks bezig met toerisme in Hengelo. Nog altijd wordt mij door vrienden en kennissen vertelt dat Hengelo toeristisch niet interessant is. Deze reactie is heel begrijpelijk, want ook ik denk niet dat Hengelo in iemands top 10 te bezoeken stedenlijst staat. Maar dit geldt natuurlijk voor meer steden in de wereld! Dat we niet in de top-10 staan wil niet zeggen dat we geen toeristische trekpleisters hebben. Hengelo is een dorp, maar heeft toch alles wat een stad nodig heeft.

Zo vermaken de kinderen zich bij Pathé, gaan springen bij Jump Xl, bowlen bij Yips of LaserGamen De Tapperij. Ieder jaar staan Familiepretpark De Waarbeek en Oyfo Techniekmuseum weer in de top 10 van de leukste uitstapjes van de ANWB. Sinds een paar jaar hebben we het Spoorfietsen. Uniek in Nederland en zo leuk om te doen met een groep vrienden of collega’s. Maar ook met je gezin, want dit uitje is te doen voor zowel jong als oud.

Ook komen er steeds nog leuke accommodaties bij in Hengelo. Naast de bestaande hotels hebben we ook verrassende bed & breakfasts op super mooie locaties. Van hieruit maak je dan weer prachtige fietstochten door het mooie achterland van Hengelo. Hiervoor verkopen we bij Hengelo Promotie knooppuntenkaarten waarmee je zelf de meest fantastische routes kan samenstellen.
Hou je meer van wandelen dan kan je bij ons een hele mooie wandeling door Tuindorp ’t Lansink ophalen. Doe dit ook eens een keer met een gids en je zal verrast zijn door de leuke verhalen tijdens de wandeling. Zoek je toch wat meer het groen, dan is er altijd nog het Weusthagpark met Buitenplaats de Houtmaat of onze eigen Vondelpark in het klein, het Prins Bernhardplantsoen. En laat ik niet vergeten te vertellen dat Hengelo veel leuke terrassen en cafés heeft, maar ook heerlijke restaurants. Voor elke smaak en portemonnee is er wel iets te vinden. Van Michelinster tot buitenlands gespecialiseerde keukens. In het centrum vind je de leuke speciaalzaken. Hengelo heeft veel verrassende winkels met gepassioneerde ondernemers.Eigenlijk hebben we teveel om op te noemen.

Nee, Hengelo staat vast niet op je bucketlist van plekken die je ooit bezocht wil hebben. Maar Hengelo heeft wel voor ieder wat wils en voor iedereen wat te bieden. Zowel voor de bewoner, de recreant als de toerist. Neem vooral een eens een kijkje op onze website www.hengelopromotie.nl en laat je verrassen. Of kom eens een kijkje nemen op onze nieuwe locatie, markt 8, waar mijn gastvrouwen je kunnen helpen met al je vragen over Hengelo.

Martine Fabels, Toerisme & Recreatie Manager Hengelo Promotie

 

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen