Berichten

Evenementen september

Evenementen september

De tijd vliegt! De vakanties zijn voorbij, maar dat betekent niet dat er geen leuke evenementen en activiteiten meer zijn in Hengelo. In september is er echt van alles te doen. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet!

Kids@thepark
Het knusse Prins Bernhardplantsoen wordt dit weekend weer omgetoverd tot een gezellig familiepark! Zondag 1 september is het weer feest voor het hele gezin van 10.00 – 18.00 uur tijdens Kids@thepark. Op deze laatste dag is er  van alles te doen en te zien, o.a. vele kramen en tenten met uiteenlopende producten, groot podium met diverse optredens, modeshows, kinderworkshops, sport- & spelactiviteiten en attracties. Dit jaar komen er ook weer bekende artiesten en zondag 1 september rond 13.30 uur komen Mylene & Rosanne!

Volksfeesten Oele
Zondag 1 september is de laatste dag van de Volksfeesten in Oele. Op het programma staat o.a. de oldtimer trekkertrit, fiesttocht, grösvolleybal en de tractor-factor.

volksfeest oele

Wijkfeest Hengelose Es
Elk jaar wordt er in de wijk Hengelose Es een Wijkfeest gehouden voor jong en oud. Op zondag 1 september is er weer gezelligheid met kraampjes en een kleedjesmarkt. Maar ook kleine attracties, entertainment en vermaak en natuurlijk lekker eten en drinken.

100 jaar Bibliotheek Hengelo
Op 1 september opent Bibliotheek Hengelo de jubileummaand op gepaste wijze! Samen met vele partners is er een verrassend en divers programma gecreëerd waarbij er voor iedere Bibliotheekliefhebber iets leuks te doen is.

Samenloop voor Hoop
SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop voor Hoop een evenement dat niemand onberoerd laat. In Hengelo is de SamenLoop voor Hoop op 6 en 7 september.

Nacht van de korte film
Een heerlijke na-zomeravond vol korte films op het prachtige Beekplein midden in Hengelo op 6 september. Natuurlijk onder het genot van een drankje en een bak popcorn! De films die worden getoond, komen van aanstormend talent. Van korte docu’s tot kunstwerken. Werkelijk alles kan voorbij komen op het witte doek. Ga vrijdag dus genieten van de nieuwste generatie filmmakers én natuurlijk een lekkere bak popcorn!

Nacht van de Korte Film | Wij zijn Hengelo

Jaarfeest Nijverheid
Het eerste Jaarfeest Nijverheid wordt op zaterdag 7 september gehouden in speeltuin de Nijverheid. Van 11 uur ‘s ochtends tot middernacht feest met allerlei (kinder)activiteiten: zoals een draaimolen, graffiti spuiten, springkussen, knutselen, suikerspin en meer. Voor de volwassenen organiseren zij onder andere een bingo. Als hoogtepunt is er een spectaculaire roofvogelshow!

Flaneer Outdoor
Luid alle kerkklokken, laat het luchtalarm door de straten schellen, want…. op zondag 8 september is de 2e editie van Flaneer Outdoor! Wederom wordt het Beekplein, de gezelligste achtertuin van Hengelo, omgetoverd tot flan-area. Een dag vol lekkere beats, streetfood en volop speciaalbier.

Watertoren Festival
Na een uitverkochte en bovenal zeer toffe eerste editie van het Watertoren Festival komt er dus een vervolg van dit songwriters festival in en rondom de prachtige oude Watertoren in Hengelo. Muziek, poëzie en verhalen passeren de revue. Het Watertoren Festival is zondag 8 september.

Twente Regatta
In het weekend van 14 en 15 september 2019 organiseert de Twentse Watersport Vereniging weer haar Twente Regatta. De wedstrijden over 125, 500 en 1000 meter en langebaan (1000, 2000, 3000 of 5000 meter) worden gevaren op het Twentekanaal in Hengelo. De finishes zijn voor de club waardoor alle actie goed is te zien vanaf het ruime terras langs het water.

Open Monumentendag
Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Op de BankGiro Loterij Open Monumentendag op 14 september zet Nederland massaal de deuren open. Ook in Hengelo is het dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Op Open Monumentendag kun je de geschiedenis van Hengelo tot leven zien komen.

Franky’s IJs Kinderdag
Zondag 15 september de 5e editie van Kinderdag! Tussen 10 en 17 uur is er van alles te doen voor kinderen: stoepkrijten, springkussens, pannenkoekjes bakken, schminken, in de draaimolen en nog veel meer!  Vanaf 18.00 uur is er een knallend eindfeest met live muziek, terras en foodtrucks voor de ouders. Het complete programma vind je hier. 

Bier van Hier Festival
Op zondag 15 september van 14 tot 21 uur kun je regionaal ‘bier’ proeven bij de Watertoren in Hengelo! Op die dag kun je ‘van’ tenminste 10 brouwers van ‘hier’ hun line-up aan bieren komen proeven.

Modespektakel
Kom op zondag 15 september naar Hengelo en ontdek de nieuwste fashion en lifestyle trends op de mooiste catwalk van Nederland!! Op zondag 15 september zal de 21e editie van het Modespektakel in Hengelo weer plaatsvinden. De binnenstad van Hengelo wordt op deze zondag omgetoverd tot dé modehoofdstad van Twente.

Lambertuskermis
Verticaal rondjes draaien in een Reuzenrad met een geweldig uitzicht over Hengelo. Of alvast rij-lessen nemen in een bots-auto. Angstige momenten in het spookhuis of even testen wat het menselijk lichaam aankan wat betreft ‘beweging’ in één van de vele andere spannende attracties. En neem je de suikerspin of die lekkere appelbol voor of na alle sensatie? Van 18 t/m 22 september vijf dagen lang plezier in het centrum van Hengelo tijdens de Lambertuskermis.

Twents Oktoberfest
Zaterdag 21 september is het alweer tijd voor de 10e editie van het  Twents Oktoberfest! We gaan genieten van ‘gute Musik, Falsche schlagers, tanzende madchen, ongein und Stimmung-macherei’! Lachen, tanzen, vielleicht een polonaise laufen und ein Prosit machen mit uns? Dat ist allemaal mogelijk liebe menschen! Al tien jaar op rij is het een dolle bende met veel vrolijkheid, bier en vertier! En dit jaar wordt er ook nog een kermis om ons fest gebouwd, zoals het een echt Oktoberfest betaamd. ’t mot niet gekker wirden!

Open dag Modelbouwvereniging de Nijverheid
Zaterdag 22 september is de open dag van de Modelbouwvereniging de Nijverheid. De eerste open dag op het nieuwe verenigingsterrein aan de Groenhofstraat.  Er is deze dag, tussen 10 en 16 uur, veel te zien voor jong en oud. Modelschepen varen , tractoren bewerken het land en de trucks rijden met hun vrachten rond.

Creatieve markt Kasbah
Op 28 september organiseren de Kasbah hobbywinkeltjes een Creatieve Markt. Er zullen kramen staan met kunst, handgemaakte producten, brocante spullen en zelfgemaakte gerechten. De markt wordt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur, bij de winkeltjes in de Kasbah.

Jubileumfestival Bibliotheek
Zaterdag 28 september: tijd om de jubileummaand in stijl af te sluiten! Voor jong en oud; er is van alles te doen. Kinderen kunnen geschminkt worden, er is mogelijkheid om advies inwinnen bij de Culturele Apotheek welk boek je nu moet gaan lezen, je kunt jezelf vereeuwigen door een foto te maken in de fotobooth, Dann Thomas is in de Bibliotheek te vinden om eigen liedjes en hier en daar een cover aan het publiek te brengen, je kunt een literaire tattoo laten zetten en er is nog veel meer te doen…

En er is nog heel veel meer te doen in september in Hengelo! Wat te denken van Cultuurpodium Houtmaat, open dag Heemtuin, Nightskate Twente en verschillende theatervoorstellingen. In de agenda vind je alle evenementen!

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen