Eten & Drinken

Hazemeijer Hengelo

Hazemeijer Hengelo
F. Hazemeijerstraat 400
7555 RJ Hengelo

Hazemeijer Hengelo is een uniek fabrieksterrein uit 1914, centraal gelegen in Twente en bezig aan een tweede leven. Een inspirerende werkplek voor ondernemers van nu. Een sfeervolle locatie voor het organiseren van evenementen en vergaderingen.

Op het terrein zijn de historische aspecten zoveel mogelijk  bewaard gebleven. Een oude loopbrug tussen gebouw a en b, oude liftschachten en de hoge Hazemeijer torens, dit alles draagt bij aan de robuuste industriële uitstraling. In het oude directiekantoor zijn ook veel details bewaard gebleven. Veel koperwerk en authentieke schakelkasten zijn prominent aanwezig. Een unieke inspirerende vooroorlogse omgeving waarin alle moderne faciliteiten implementeerbaar zijn.

Hazemeijer Hengelo: de plek waar creativiteit en technologie elkaar ontmoeten.

De robuuste, oud-industriële entourage geeft elk evenement bij Hazemeijer Hengelo meerwaarde. U kunt gebruikmaken van grote monumentale fabriekshallen met vrije overspanning en moderne voorzieningen. Volledig gefaciliteerd of volledige vrijheid.

Hazemeijer Hengelo

Het Hazemeijer-complex omvat een gebied van ruim 3 hectare, met daarop acht monumentale fabrieksgebouwen (28.000 m2 BVO) en een groot parkeerterrein. De hoofdingang bevindt zich aan de Tuindorpstraat, de achterzijde van het terrein is gelegen aan de Emmaweg. Op de locatie zelf bevindt zich de Floris Hazemeijerstraat. Het terrein wordt omsloten door twee spoorlijnen: Amsterdam-Berlijn en Zutphen-Oldenzaal. Hazemeijer Hengelo is sinds 2009 eigendom van BOEi (de nationale maatschappij tot Behoud Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel erfgoed). BOEi heeft de herontwikkeling van de toenmalige Creatieve Fabriek in gang gezet. De oude fabriekshallen zijn (deels) getransformeerd tot inspirerende werkplekken voor bedrijven, horeca en evenementenlocatie. In 2013 werd de naam Hazemeijer Hengelo in ere hersteld. De officiële heropening gebeurde door de kleinzoon van de oprichter, Peter Hazemeijer.

Technologie en creativiteit

Hazemeijer Hengelo is een fraaie historische industriële locatie op een centrale plek in Twente en beschikt over topfaciliteiten: variërend van sportvoorzieningen tot een theaterzaal en van een restaurant tot een ruime parkeergelegenheid. Op het terrein worden zeer diverse kantoor- en bedrijfsruimtes gehuurd voor tijdelijke of langere termijn, met nu al meer dan 40 ondernemingen (vooral actief in de creatieve branche en de technologiesector) en er wordt vergaderd in de prachtige ruimtes die via Seats2Meet te boeken zijn. De sfeervolle gebouwen lenen zich uitermate goed voor het organiseren van evenementen. De aanwezigheid van zoveel faciliteiten draagt bij aan ontmoetingen tussen huurders, gebruikers van ruimtes en bezoekers van evenementen. Hazemeijer Hengelo, dé plek waar technologie en creativiteit elkaar ontmoeten, is volop in beweging!Hazemeijer Hengelo | Wij zijn Hengelo


9.00 – 17.00 uur
parkeren vanaf 7.00 uur