Berichten

Erop uit met kinderen in Hengelo

Erop uit met kinderen in Hengelo

10 tips voor leuke uitjes met kinderen in Hengelo

Zoek jij nog inspiratie voor een uitje met kinderen in Hengelo? Lees dan verder, want wij hebben 10 tips voor je!

1. Bengeltjes Speeldorp
In de 100 jaar oude hallen van de vroegere machinefabriek Dikkers, ligt Bengeltjes Speeldorp. De grootste indoor-speeltuin van Nederland. In Bengeltjes Speeldorp zijn verschillende apenkooien en speelplekken met glijbanen, ballenbakken, slingertouwen, een trampolineveld en nog veel meer leuke en spannende dingen. Dit alles omringt door gezellige hoekjes en terrassen, voor een dag plezier. Er is een apart gedeelte voor de allerkleinsten.

Bengeltjes Speeldorp | Wij zijn Hengelo

Een dag vermaak in Bengeltjes Speeldorp

2.Attractiepark De Waarbeek
Met 30 attracties en speeltoestellen is er voor ieder wat wils. Nostalgische attracties zoals de Rupsbaan, de Hully Gully en Swingmill en hippe attracties zoals de Tea Cups en Twister. Tevens kun je een ritje maken (of meerdere) in de oudste, nog werkende, stalen achtbaan van de Benelux, de Rodelbaan. Deze achtbaan werd in 1930 gebouwd door de eigenaren van het park en is nog steeds in gebruik, een unieke rit!

Familiepretpark De Waarbeek

Attractiepark de Waarbeek: speelplezier voor jong en oud.

3. Jump XL
Een vol uur lekker vrij trampolinespringen en tricks oefenen op geschakelde trampoline velden.bij Jump XL laat je je vetste tricks zien of kom voor een partijtje ultimate dodgeball met je vrienden!In dit grootste trampolinepark van de regio zijn ook veel vette extra’s: twee lange tumbling lanes, pillow pit, een foampit, een Ninja Course en een walk wall trampoline!

Jump XL Hengelo

Lekker springen!

4. Zwemmen
Ga in de zomermaanden naar het Tuindorpbad! In het prachtige Tuindorp vind je het oudste natuurzwembad van Nederland. Een super gezellig kindvriendelijk en sfeervol familiebad met een zandstrand.

Tuindorpbad Hengelo | Wij zijn Hengelo

Heerlijke plek om af te koelen in de zomermaanden

5. Oyfo Techniekmuseum
In Oyfo Techniekmuseum wordt iedereen van je gezin enthousiast over techniek! Bekijk de prachtige collectie, zet machines zelf in beweging, bedien de interactieve wereldbol en speel games! Of ga zelf aan de slag met een technisch werkstukje.

Voorstelling & workshop: Fixation

Altijd wat te doen bij Oyfo.

6. Beleefbos Hengelo

Even lekker uitrazen kan in het Beleefbos. Ga op ontdekkingstocht in wilgenhutjes. Ren over de klimheuvels. Spring over de paden. Of ontdek de kruiptunnels. En ook een bezoekje aan de Heemtuin mag niet ontbreken.

Beleefbos

7. Filmpje pakken
Lekker met het hele gezin naar de film? Movie Unlimited Hengelo heeft de nieuwste films voor jullie. In de vakantieperiode draaien ze ook vaak ’s ochtends of ’s middags.

Naar de bioscoop is een echt uitje!

8. Kinderboerderij ’t Weusthag
Wie is er nou niet gek op dieren? Neem eens een kijkje op kinderboerderij ’t Weusthag. Een bezoek aan de kinderboerderij is leuk voor jong en oud. In de stal, op het erf en in de weilanden zie je allerlei dieren. En de toegang is gratis! Je vindt Kinderboerderij ’t Weusthag aan de Van Alphenstraat 25-27.

Altijd een leuk uitje: een bezoek aan de kinderboerderij

9. Watertorenpark

Ben jij al eens in het Watertorenpark geweest? In de wijk Berflo Es, tegenover het FBK Stadion ligt dit prachtige park met natuurlijke speeltoestellen waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Met klimtoestellen van hout, een mooie kabelbaan en boomstammen met muziek een ideale plek om te spelen. Je vind het park aan de Watertorenlaan 65. Meer info over het Watertorenpark.

Een heerlijke plek om te chillen en te spelen

10. Spoorfietsen
Zin om wat actiefs te doen? In de zomermaanden kun je over een echte treinrails spoorfietsen. Vroeger reden hier stoomtreinen en goederentreinen, maar nu fiets je er zelf over heen. Het ene moment rij je nog in de stad en even later fiets je tussen de weilanden of meer dan 8 meter boven het water van het Twentekanaal. Een unieke manier om Twente te beleven! En Hengelo Promotie heeft een gaaf arrangement samengesteld. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Spoorfietsen Hengelo

Uniek uitje in Twente!

Nog veel meer te doen, zien en beleven!

Dat is natuurlijk lang niet alles. Wil jij een overzicht van alle activiteiten & evenementen? Bekijk dan onze evenementenagenda. Voor een overzicht van alles wat er te zien en te doen is in Hengelo kijk je hierrr

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen