Cultuur en muziek op afstand

Avondje lekker dansen in je woonkamer? Lezen? Films kijken? Bekijk hier alle mogelijkheden. 

Muziek

Metropool

Elke donderdagavond om 20.30 uur verzorgt Metropool een live stream programma. Vanaf 20.30 uur kan je genieten van live sessies,  interviews, wetenswaardigheden en actuele ontwikkelingen. Het concept is om telkens 2 solisten uit te nodigen voor een korte set om daarna samen nog enkele songs te brengen. De presentatie is in handen van Metropool’s eigen Doménique.

De Cactus

‘De Cactus Worldwide en toch digbie’. Geen festivals, geen horeca; het is stil op straat. In deze tijd van lege en gesloten podia gingen GroofZ en De Cactus op zoek naar mogelijkheden om daar verandering in aan te brengen. De volle agenda van De Cactus en de creativiteit van GroofZ hebben geleid tot een bijzonder project. Diverse optredens zullen full-coverage te bewonderen zijn. GroofZ draagt zorg voor een registratie met meerdere camera’s, geregisseerd vanuit een wagen voor het café. De beelden zullen éénmalig tegen betaling worden aangeboden via een afgesloten stream op de vernieuwde website van ‘De Cactus’. Als je een ticket hebt gekocht ontvang je ongeveer een half uur voor aanvang een email met link en/of wachtwoord. Daarmee kun je inloggen, van huis uit mee genieten en daarmee steun je de muzikanten, technici en De Cactus. Kijk in de agenda op de website van De Cactus wat er allemaal op de planning staat.

Foute 500

De Foute 500 Online Party met DJ Joop. Let’s stay at home and fight Corona. Niet alleen foute hits, maar gewoon een avondje feel good muziek op verzoek! Elke vrijdagavond is het online feest bij ’t Neutje. Hou de Facebookpagina van ’t Neutje voor data. Schaamteloos fijne hitjes. Meedoen en kaarten bestellen doe je via www.foute500.nl.

VIOS

Check de heerlijke playlist van Vios Hengelo. Even geen party in Vios zelf, maar thuis. Let’s party at home!

Pubquiz

Steun de horeca en doe mee met de online benefietquiz voor de horeca. Help je stamcafé de coronacrisis door terwijl je vanuit huis een hilarische pubquiz speelt. Je bepaalt zelf welke horecagelegenheid je wil steunen. Via een livestream worden er 60 vragen op je afgevuurd waarbij zeker 20 leuke filmpjes voorbijkomen. Je kunt net als in de kroeg spelen met jouw eigen quizteam. Niet door bij elkaar te zitten, maar wel door met elkaar te communiceren in een groeps-app of via de telefoon. De antwoorden stuur je in via een formulier op onze website. Na de quiz hopen we binnen een dag de eindstand van de quiz bekend te kunnen maken. Meld je aan via De Andere Quiz.  Je kan meespelen voor Het Uurwerk, Twentse Ros, De Twee Wezen, ’t Neutje en Good Fellows.

Cultuur

Oyfo

Oyfo verzorgt verschillende lessen online. Meer weten kijk op de website.  Wil je een gratis proefles dans of muziek volgen dan kan je je telefonisch aanmelden op 074-2430054.

Filmhuis Hengelo

Het Filmhuis Hengelo heeft een aantal filmtips op hun website staan. Kijk documentaires of films over pandemieën. Of bekijk het gastcollege ‘Griezelen in het donker’ terug.

Bibliotheek Hengelo

Lekker blijven lezen en andere dingen om te doen. Je kunt digitaal blijven doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek. Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Telefonisch spreekuur
Heb je nog nooit digitaal gelezen, vind je het ingewikkeld of ben je vastgelopen? De bieb helpt je graag verder. Elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 kun ze  telefonisch bereiken met al jouw vragen en helpen ze je stap voor stap op weg, zodat je lekker kunt blijven lezen! Je kunt ze bereiken op: 074 – 245 25 78. Mailen kan ook op klantenservice@bibliotheekhengelo.nl .

Voor de jeugd
Het online aanbod van de Bibliotheek voor de jeugd is groot. Hier vind je een overzicht. Een lidmaatschap tot 18 jaar is helemaal gratis en kun je online afsluiten, je krijgt zo snel mogelijk je pasnummer en inloggegevens doorgestuurd en zo kun je super snel gebruik maken van alle diensten van de Bibliotheek.

Techniek

Tetem heeft voor volwassenen een nieuw programma ontwikkeld, Lablearning@home. Dit zijn online real-live trainingen gericht op (jong) volwassenen waarbij ze kennismaken met de nieuwste technologieën en de bijbehorende software. Elke  maand wordt een nieuwe training aangeboden. Er wordt gewerkt met o.a. een lasercutter en een 3D printer. Het eerste event hiervan vindt plaats op woensdag 15 april. Dan kan iedereen die wil weten hoe een 3D voedselprinter precies werkt, live meekijken via Instagram Stories. Daar kun je de demonstratie 3D voedsel Maak & Print workshop@home van 19:30 tot 20:30 uur live volgen!

Terug naar overzicht 

 

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen