Bureau Hengelo wordt Hengelo Promotie

Voortaan kan je nog makkelijker bij Bureau Hengelo terecht. Vanaf 2 januari is Bureau Hengelo te vinden op een nieuwe, centrale locatie in de binnenstad van Hengelo. Namelijk op de hoek Markt / Molenstraat: Markt 8. Deze locatie wordt gedeeld samen met de Stadswerkplaats. Daarnaast wijzigt de naam van Bureau Hengelo in Hengelo Promotie.

Uit het evaluatieonderzoek naar Bureau Hengelo begin 2017, uitgevoerd door gemeente Hengelo en Kennispunt Twente, kwam naar voren dat Bureau Hengelo beter zichtbaar en bereikbaar zou moeten zijn. De nieuwe, centrale locatie voldoet daaraan. En het past beter bij de dienstverlening van Bureau Hengelo; informeren van bewoners en bezoekers en het promoten van Hengelo.

De nieuwe locatie wordt gedeeld met de Stadswerkplaats, waardoor er ook een betere en efficiëntere samenwerking is met de verschillende partners in de stad, zoals Stichting Centrummanagement Hengelo, Stichting Vastgoed Hengelo, Gemeente Hengelo en de Marktbond.

Naamswijziging

Vanaf januari gaat Bureau Hengelo verder onder de naam Hengelo Promotie. Deze naam sluit beter aan bij de werkzaamheden die het huidige Bureau Hengelo uitvoert. Ook de herkenbaarheid (in Hengelo en Twente) van onze dienstverlening past beter bij de nieuwe naam.

Bereikbaarheid december

Vanwege de verhuizing is Bureau Hengelo van vrijdag 22 december t/m maandag 1 januari gesloten. Dinsdag 2 januari zijn de balie en het kantoor van Hengelo Promotie aan Markt 8 geopend. De openingstijden op de nieuwe locatie zijn maandag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur.

Stadswerkplaats

De Stadswerkplaats is een gezamenlijk initiatief van Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), Gemeente Hengelo en Provincie Overijssel. Iedereen met ideeën voor de binnenstad kon het afgelopen jaar terecht aan het Schouwburgplein. Vanaf januari 2018 kan men met vragen over de binnenstad of Hengelo in het algemeen terecht op de nieuwe locatie aan de Markt 8. De nieuwe locatie wordt gebruikt voor overleg, samenwerking met de verschillende partijen, als ideeënhuis en is het projectbureau van het integrale actieplan vitale binnenstad.

De financiering van de Stadswerkplaats wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Centrummanagement Hengelo, Stichting Vastgoed Hengelo, Bureau Hengelo, Gemeente Hengelo en Provincie Overijssel.