Zien & Doen

Bomenwandeling centrum Hengelo

Bomenwandeling centrum Hengelo
Beursstraat 32
7551 HV Hengelo

Deze routebeschrijving bestaat uit twee delen namelijk de route (vetgedrukt) en een aantal beschrijvingen van bomen. Deze soorten zijn genummerd. In de bijlage staan de namen van alle soorten bomen die langs de route staan.

Van de bomen wordt in elk geval de wetenschappelijke naam (cursief) vermeld en als die er is ook een Nederlandse naam. In de route zijn (behalve bij de Lambertusbasiliek) alleen die bomen genoemd, die op de openbare weg staan. Langs deze route komt u (inclusief cultuurvariëteiten) 58 verschillende soorten bomen tegen. Hiertoe behoren ook bomen die op de gemeentelijke lijst van beschermde bomen staan. Aan het eind van deze beschrijving staan ze nog eens apart vermeld. De beste tijd om deze wandeling te lopen is van eind maart tot begin oktober en liefst vaker om zowel van de bloei als de herfstkleuren te genieten.

Download de route hier: Bomenwandeling centrumDeze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen