Terugblik bijeenkomst Hart van Zuid

Maandag 25 oktober was het dan eindelijk zover, een fysieke bijeenkomst en wat voor één! Met ruim 80 aanmeldingen was het een gezellig weerzien. We namen in een kijkje in Hart van Zuid, een gebied dat momenteel volop in ontwikkeling is. 

Wethouder Mariska ten Heuw nam ons in vogelvlucht mee in de plannen die er zijn voor Hart van Zuid. Op de sporen van een rijk industrieel verleden verrijst een stadsdeel met aandacht voor cultuur en creativiteit. Voor mensen die graag in het hart van de stad leven en die op zoek zijn naar nét even iets anders. Hart van Zuid biedt volop ruimte aan eigentijds, bewust en een tikkeltje eigenzinnig wonen, werken, leren én ontmoeten.

Verenigingsgebouw Stork

Daarna mochten we binnen kijken bij het oude Verenigingsgebouw van Stork. Hier wordt nu hard gewerkt aan Grand-café en Boetiekhotel De Verééniging. Frank Hendriks leidde ons rond door het prachtige gebouw. Planning is dat het restaurant begin december 2021 opent. 

Oude ketelmakerij

Bij de oude ketelmakerij vertelde creatieve broedplaats OOGST wat de plannen zijn voor dit gebied. Zoals een amfitheater waar lezingen en optredens gehouden kunnen worden, een baan voor crossfietsers (bmx), een moestuin, ruimte voor graffitiworkshops, horeca en meer. 

Gebouw 16

Gebouw 16 was een belangrijk onderdeel van de Stork-fabriek. Hier werden nieuwe ketels en andere grote onderdelen gezandstraald en geverfd. Nu is het een opslag voor oldtimers een bed & breakfast en een woning. 

De bijeenkomst sloten we af met een hapje en drankje van Lab26 bij Gebouw 16 waar Ludan Schmid ons meenam in de doelgroepen voor Hart van Zuid.