Evenementen
di.
04.
06

Zomerfestival Hengelo

Wanneer
dinsdag 4 juni
t/m maandag 30 september

Waar
Centrum Hengelo
Markt
Hengelo

De tweede editie van het Zomerfestival Hengelo is van start. Van juni tot en met september zijn er weer volop activiteiten in de Hengelose binnenstad. De aftrap van het festival was meteen goed, want op 4 juni start Sand in the City. Hier kan iedereen feestelijke zandtaartjes bakken, tunnels graven en van de glijbaan in een hele grote zandbak ploffen. Of even genieten van een hapje en drankje onder de parasol. Naast Sand in the City zijn er nog veel meer mooie aankomende evenementen, zoals de Kidswarenmarkt, Springkussenfestival, Heerlijk Hengelo en Kids@the park.

Activiteiten augustus

Livemuziek Burg. Jansenplein – 29 augustus

Zoals inmiddels bekend kan je weer heerlijk genieten in augustus van live muziek op het Burgemeester Jansenplein. Dit kan op 29 augustus vanaf 20.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Muziek

Buitenfilm Schouwburgplein – 31 augustus

Dit jaar organiseert Filmhuis Hengelo voor de vijfde keer een gratis buitenfilm als feestelijke opening van het filmseizoen. Het Schouwburgplein bij Brasserie So Nice wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een openluchtbioscoop. U kunt onder het genot van een drankje komen genieten van de film Green Book. Klik hier voor meer informatie.

Buitenfilm op Schouwburgplein

Kids@thePark – 31 augustus

Het knusse Prins Bernhardplantsoen wordt dit weekend weer omgetoverd tot een gezellig familiepark! Kids@thepark een twee dagen durend evenement, en wel op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019. Dan vindt de 7e zomereditie plaats van kids@thepark. Beide dagen is van 10.00 – 18.00 uur het knusse Prins Bernhardplantsoen in Hengelo omgetoverd tot een gezellig familiepark! Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten september

Kids@thePark – 1 september

Het knusse Prins Bernhardplantsoen wordt dit weekend weer omgetoverd tot een gezellig familiepark! Kids@thepark een twee dagen durend evenement, en wel op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019. Dan vindt de 7e zomereditie plaats van kids@thepark. Beide dagen is van 10.00 – 18.00 uur het knusse Prins Bernhardplantsoen in Hengelo omgetoverd tot een gezellig familiepark!

Openingsdag feestmaand 100 jaar Bibliotheek Hengelo – 1 september

Op 1 september opent Bibliotheek Hengelo de jubileummaand op gepaste wijze! Samen met vele partners is er een verrassend en divers programma gecreëerd waarbij er voor iedere Bibliotheekliefhebber iets leuks te doen is.

Stadswandeling – 1 september

Hebt u altijd al meer willen weten over de binnenstad van Hengelo? Loop dan mee met de boeiende, gezellige en gevarieerde stadswandeling. Ontdek waarom Hengelo is zoals het is en ervaar hoe bijzonder de stad is. Een wandeling van ongeveer anderhalf uur, en eenmaal terug in het museum staat de koffie klaar.

Stadswandeling Hengelo | Wij zijn Hengelo

Livemuziek Burg. Jansenplein – 5, 12 en 26 september

Zoals inmiddels bekend kan je weer heerlijk genieten in september van live muziek op het Burgemeester Jansenplein. Dit kan op 5, 12 en 26 september vanaf 20.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Muziek

Nacht van de korte film – 6 september 

Een heerlijke na-zomeravond vol korte films op het prachtige Beekplein midden in Hengelo op 6 september. Natuurlijk onder het genot van een drankje en een bak popcorn! De films die worden getoond, komen van aanstormend talent. Van korte docu’s tot kunstwerken. Werkelijk alles kan voorbij komen op het witte doek. Ga vrijdag dus genieten van de nieuwste generatie filmmakers én natuurlijk een lekkere bak popcorn!

Nacht van de Korte Film 2017 | Wij zijn Hengelo

Flaneer Outdoor – 8 september 

Luid alle kerkklokken, laat het luchtalarm door de straten schellen, want…. op zondag 8 september is de 2e editie van Flaneer Outdoor! Wederom wordt het Beekplein, de gezelligste achtertuin van Hengelo, omgetoverd tot flan-area. Een dag vol lekkere beats, streetfood en volop speciaalbier.

Speurneuzen in Museum Hengelo – 13 september

Museum Hengelo heeft je hulp nodig! Het Fotoarchief van Museum Hengelo beschikt over een prachtige collectie (historische) foto’ uit Hengelo, Beckum en Oele. Foto’s die elk op zich een verhaal vertellen uit bijvoorbeeld de vorige eeuw van straten, pleinen, scholen, bedrijven en/of verenigingen.

Salsa Open Air – 13 september

Voor alweer het zesde jaar organiseert DJ-RadioMASsalsa in samenwerking met The Three Musketeers het gezelligste dans en muziek festijn Salsa Open Air Hengelo 2019! Met vandaag Outdoor Streetfood!

Open Monumentendag – 14 september 

Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Op de BankGiro Loterij Open Monumentendag op 14 september zet Nederland massaal de deuren open. Ook in Hengelo is het dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Op Open Monumentendag kun je de geschiedenis van Hengelo tot leven zien komen.

Open Monumentendag 2017

Orgelconcerten – 14 september

Voor de 28ste keer zijn er dit jaar orgelconcerten in de Lambertusbasiliek en Kristalkerk. Elf uitvoeringen tot en met eind oktober. Koor Roder Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries, Sietze de Vries, orgel.

Stg. Orgelconcerten Hengelo

Summer Closing Party – 14 september

Elk jaar vieren ze bij Stravinsky het einde van de vakantieperiode met onze Summer Closing Party. Op 14 september is het weer zo ver: hapjes, drankjes en dansjes! Zoals je gewend bent is de entree gratis en mogen al je partners in crime mee.

Modespektakel – 15 september 

Kom op zondag 15 september naar Hengelo en ontdek de nieuwste fashion en lifestyle trends op de mooiste catwalk van Nederland!! Op zondag 15 september zal de 21e editie van het Modespektakel in Hengelo weer plaatsvinden. De binnenstad van Hengelo wordt op deze zondag omgetoverd tot dé modehoofdstad van Twente.

Lambertuskermis – 18 t/m 22 september 

Verticaal rondjes draaien in een Reuzenrad met een geweldig uitzicht over Hengelo. Of alvast rij-lessen nemen in een bots-auto. Angstige momenten in het spookhuis of even testen wat het menselijk lichaam aankan wat betreft ‘beweging’ in één van de vele andere spannende attracties. En neem je de suikerspin of die lekkere appelbol voor of na alle sensatie? Van 18 t/m 22 september vijf dagen lang plezier in het centrum van Hengelo tijdens de Lambertuskermis.

Lambertuskermis Hengelo

Twents Oktoberfest – 18 t/m 22 september 

Zaterdag 21 september is het alweer tijd voor de 10e editie van het  Twents Oktoberfest! We gaan genieten van ‘gute Musik, Falsche schlagers, tanzende madchen, ongein und Stimmung-macherei’! Lachen, tanzen, vielleicht een polonaise laufen und ein Prosit machen mit uns? Dat ist allemaal mogelijk liebe menschen! Al tien jaar op rij is het een dolle bende met veel vrolijkheid, bier en vertier! En dit jaar wordt er ook nog een kermis om ons fest gebouwd, zoals het een echt Oktoberfest betaamd. ’t mot niet gekker wirden!

Paasactie: zoek eieren en win mooie prijzen | Wij zijn Hengelo

Jubileumfestival – 28 september

Tijd om de jubileummaand in stijl af te sluiten! Voor jong en oud; er is van alles te doen. Kinderen kunnen geschminkt worden, er is mogelijkheid om advies inwinnen bij de Culturele Apotheek welk boek je nu moet gaan lezen, je kunt jezelf vereeuwigen door een foto te maken in de fotobooth, Dann Thomas is in de Bibliotheek te vinden om eigen liedjes en hier en daar een cover aan het publiek te brengen, je kunt een literaire tattoo laten zetten en er is nog veel meer te doen…Oftewel; save the date en kom op 28 september naar Bibliotheek Hengelo!


2019-06-04 00:00:00 2019-09-30 23:59:59 Europe/Amsterdam Zomerfestival Hengelo Zomerfestival Hengelo, Markt, , Hengelo
zomerfestival


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen