Evenementen
di.
04.
06

Zomerfestival Hengelo

Wanneer
dinsdag 4 juni
t/m maandag 30 september

Waar
Centrum Hengelo
Markt
Hengelo

De tweede editie van het Zomerfestival Hengelo gaat er komen. Van juni tot en met september zijn er weer volop activiteiten in de Hengelose binnenstad. De aftrap van het festival is meteen goed, want op 4 juni start Sand in the City. Hier kan iedereen feestelijke zandtaartjes bakken, tunnels graven en van de glijbaan in een hele grote zandbak ploffen. Of even genieten van een hapje en drankje onder de parasol. Naast Sand in the City zijn er nog veel meer mooie aankomende evenementen, zoals de Kidswarenmarkt, Springkussenfestival, Heerlijk Hengelo en Kids@the park.

Activiteiten juni

Avondvierdaagse 3 t/m 6 juni

Haal de wandelschoenen maar uit de kast en begin alvast met inlopen want op maandag 3 juni starten we met de Hengelose avondvierdaagse. Voor jong en oud, voor beginners en de doorgewinterde wandelaars. Loop jij ook mee? En zo ja, hoeveel kilometer? Klik hier voor meer informatie.

avondvierdaagse

Sand in the City 4 t/m 30 juni

Het stadsstrand Sand in the City wordt dit jaar mogelijk gemaakt door de Herontwikkeling Maatschappij Oost (HMO). Met Sand in the City vieren zij een zomer lang hun 10-jarig bestaan. Een enorme zandbak staat van 4 tot en met 30 juni in de Molenstraat. En daar vinden bijna dagelijks leuke activiteiten plaats. Elke woensdagmiddag kunnen kinderen naar hartenlust zandkastelen bouwen met een zandsculptuurkunstenaar. Elke donderdagmiddag organiseert OYFO leuke workshops met zand & muziek en zand & techniek en elke vrijdagmiddag kunnen kinderen zich laten schminken. Op zaterdag 15 juni is bovendien een Meet @ Greet met Koning Koos, Prinses Sassa en Toto van het Zandkasteel!
Klik hier voor meer informatie.

FBK Dubbele mijl 6 juni

Jaarlijks luidt het startschot van de FBK Dubbele Mijl traditioneel het FBK-weekend in. Vanaf dat moment barst het atletiekweekend in Hengelo los. Dit jaar wordt de FBK Dubbele Mijl georganiseerd op donderdagavond 6 juni. De wedstrijd start om 20.00 uur in het FBK Stadion en na 3,2 kilometer finish je in hartje Hengelo (Enschedesestraat), waar je fans en de gezelligheid ervoor zorgen dat je de finish over vliegt. Doe ook mee!
Klik hier voor meer informatie.

Live muziek burgemeester Jansenplein

Zoals inmiddels bekend kan je weer heerlijk genieten in juni van live muziek op het Burgemeester Jansenplein. Dit kan op 6, 13, 20 en 27 juni.
Klik hier voor meer informatie.

Muziek

G-Sound Summer Party

Vrijdag 7 juni is er een G-Sound ‘glow in the dark’ Summerparty bij de Three Musketeers in Hengelo. voor jong-volwassenen met een “beperking”. Voor deze doelgroep is het voor de meesten niet vanzelfsprekend om naar een café of discotheek te gaan. Om deze doelgroep nog meer met elkaar in contact te brengen, buiten hun eigen leef,  werk en school omgeving is er een nieuw particulier initiatief gelanceerd onder de naam G-Sound.  Vanaf 20.00 wordt je door een team vrijwilligers ontvangen op de rode loper, ontvang je een entreebandje (wel/geen alcohol), de consumptiemunten, kies je je ‘glow in the dark’ item uit en kan het feest beginnen. Neem dus vooral ook vrienden mee! (geen ouders).
Klik hier voor meer informatie.

Amusing Korenfestival 8 juni

Dit jaar al weer de 14de editie van Korenfestival Amusing Hengelo, het gezelligste korenfestival van Nederland! Ruim 100 koren en zanggroepen van alle genres verzorgen elk 2 optredens op 20 binnen- en buitenpodia in het centrum van Hengelo. Om 17:15 uur is er een after party op het Schouwburgplein, naast Schouwburg Hengelo.
Klik hier voor meer informatie.

Nederlands Kampioenschap Standwerker 8 juni

Zaterdag 8 juni wordt er op de markt in Hengelo het Nederlands Kampioenschap Standwerker gehouden. Acht standwerkers strijden in Hengelo om de beste standwerker van Nederland te worden. De standwerkers verkopen één product terwijl een mystery jury de standwerkers beoordeeld op originaliteit, de ‘moeilijkheid’ van het product en de bereidheid van het publiek om het te kopen.
Klik hier voor meer informatie.

Big Band Festival 9 juni

Op pinksterzondag 9 juni staat het Schouwburgplein geheel in het teken van het Big Band Festival 2019. Speciaal voor deze gratis gelegenheid wordt er een uitgebreid terras neergezet en kunnen bezoekers in het zonnetje genieten van de bigband muziek.
Klik hier voor meer informatie.

Salsa Open Air

Voor alweer het zesde jaar organiseert DJ-RadioMASsalsa in samenwerking met The Three Musketeers op vrijdag 14 juni het gezelligste dans en muziek festijn Salsa Open Air Hengelo 2019!
Klik hier voor meer informatie.

Zomermarkt 30 juni

Tijdens de koopzondag op 30 juni organiseert Stichting Centrummanagment Hengelo de 4de editie van de Zomermarkt. Gezellige kraampjes door de hele binnenstad, live muziek en gratis vermaak voor alle leeftijden. Kortom een goede en leuke reden om op de koopzondag de stad van Hengelo in te gaan!
Klik hier voor meer informatie.

zomermarkt


2019-06-04 00:00:00 2019-09-30 23:59:59 Europe/Amsterdam Zomerfestival Hengelo Zomerfestival Hengelo, Markt, , Hengelo
zomerfestival


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen