Evenementen
do.
09.
08

Zomerbieb 9 augustus

Wanneer
donderdag 9 augustus, 13:30 tot 16:00

Waar
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Zomerbieb

Donderdag 9 augustus | 13:30 – 16:00 | Bibliotheek Hengelo Stad | Gratis

Speciaal voor alle kinderen die in augustus niet op vakantie zijn organiseert Bibliotheek Hengelo de Zomerbieb! Zes middagen in augustus met activiteiten in de Bibliotheek voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Programma donderdag 9 augustus:

Schminkclown
9 augustus | 14.00 – 16.00 | gratis
Vorig jaar een groot succes bij Zomerbieb. Ook dit jaar komt de ballonnen/schminkclown weer! Wat wil jij worden? Superheld, vlinder, prinses of tijger? Laat je schminken tussen 14.00-16.00 in de bieb.

Workshop TETEM: Maak een bibberspiraal

Kun jij zonder te bibberen het einde van de spiraal bereiken?
Wil je weten of het jou lukt, kom dan zelf een bibberspiraal maken. Met verschillende onderdelen maak je de bibberspiraal. Let op, voor deze workshop geef je jezelf op, dat kan hier.

Workshop TETEM Kunstige robot

Wist je dat je met techniek kunstwerken kunt maken? Een kunstige robot bijvoorbeeld! Deze middag maak je een technisch bouwwerkje. Dat beweegt, rijdt, trilt of zelfs licht geeft! Je gebruikt kleine technische materialen zoals batterijen, kroonsteentjes en weerstandjes. Je bouwt met behulp van satéprikkers, ijsstokjes, dopjes van frisdrankflessen en nog veel meer. Hoe draait, zwaait, zwenkt of knippert jouw kunstige robot straks? Let op, voor deze workshop geef je jezelf op, dat kan hier.

Workshop muziek en dans

Zin om lekker te dansen op muziek? Ria geeft deze middag een leuke workshop! Let op, voor deze workshop geef je jezelf op, dat kan hier.

LEESBINGO (doorlopend tijdens de hele zomervakantie)

Hoe leuk is het om in een boek te verdwalen, in het Land van Onder de Dekens. Waar tijd niet bestaat, waar er de volgende dag geen school is en van alles valt te ontdekken. Of ben je niet zo’n lettervreter? Doe dan eens mee met de Leesbingo.

Lees eens een boek onder de tafel, bij iemand opschoot of tijdens het eten. Tussen de middag je ogen en je hoofd in je boek, terwijl je min of meer op de tast een dubbele boterham naar binnen schuift. Duik eens in een geleend boek, luister naar een boek of lees hem digitaal!

Voor elke leesopdracht kan je een sticker laten plakken bij de balie.  Je bingokaart helemaal vol? Ruil hem in bij de balie voor een leuke beloning!

Bouwplaat Bibliobus

Ben je geen held in het eindeloos knippen en plakken, maar vind je het wel leuk om een beetje te knutselen? Denk dan eens aan een bouwplaat! We hebben er eentje van een bibliobus. Gratis op te halen bij de balie.

www.bibliotheekhengelo.nl/actueel/agenda/987-zomerbieb-2018

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen