Evenementen
wo.
08.
08

Zomerbieb 8 augustus

Wanneer
woensdag 8 augustus, 13:30 tot 16:00

Waar
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Zomerbieb

Woensdag 8 augustus | 13:30 – 16:00 | Bibliotheek Hengelo Stad | Gratis

Speciaal voor alle kinderen die in augustus niet op vakantie zijn organiseert Bibliotheek Hengelo de Zomerbieb! Zes middagen in augustus met activiteiten in de Bibliotheek voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Programma woensdag 8 augustus:

Familiefilm: Mees Kees op kamp
8 augustus | 13.30 – 15.00 | gratis
In Mees Kees op Kamp, gebaseerd op het succesvolle boek van Mirjam Oldenhave, volgen we Mees Kees, Tobias en Sep tijdens het kamp met de hele klas. Wanneer de strenge directrice Dreus onverwachts het kamp moet verlaten, krijgt Mees Kees de taak om alles in goede banen te leiden. Maar of dat helemaal goed gaat….

Workshop TETEM iStopMotion

Stop Motion-animatie is een filmtechniek waarbij je op creatieve wijze foto’s achter elkaar plakt en daarvan een filmpje maakt. Per foto veranderden de objecten steeds een beetje. Door vervolgens alle foto’s achter elkaar af te spelen lijken de voorwerpen of tekeningen uit zichzelf te bewegen. Deze techniek is de basis van de animatiefilm en je kunt daarmee alles, maar dan ook echt álles, tot leven wekken. Let op, voor deze workshop geef je jezelf op, dat kan hier.

LEESBINGO (doorlopend tijdens de hele zomervakantie)

Hoe leuk is het om in een boek te verdwalen, in het Land van Onder de Dekens. Waar tijd niet bestaat, waar er de volgende dag geen school is en van alles valt te ontdekken. Of ben je niet zo’n lettervreter? Doe dan eens mee met de Leesbingo.

Lees eens een boek onder de tafel, bij iemand opschoot of tijdens het eten. Tussen de middag je ogen en je hoofd in je boek, terwijl je min of meer op de tast een dubbele boterham naar binnen schuift. Duik eens in een geleend boek, luister naar een boek of lees hem digitaal!

Voor elke leesopdracht kan je een sticker laten plakken bij de balie.  Je bingokaart helemaal vol? Ruil hem in bij de balie voor een leuke beloning!

Bouwplaat Bibliobus

Ben je geen held in het eindeloos knippen en plakken, maar vind je het wel leuk om een beetje te knutselen? Denk dan eens aan een bouwplaat! We hebben er eentje van een bibliobus. Gratis op te halen bij de balie.

www.bibliotheekhengelo.nl/actueel/agenda/986-zomerbieb-2018

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen