Evenementen
do.
16.
08

Zomerbieb 16 augustus

Wanneer
donderdag 16 augustus, 13:30 tot 16:00

Waar
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Zomerbieb

Donderdag 16 augustus | 13:30 – 16:00 | Bibliotheek Hengelo Stad | Gratis

Speciaal voor alle kinderen die in augustus niet op vakantie zijn organiseert Bibliotheek Hengelo de Zomerbieb! Zes middagen in augustus met activiteiten in de Bibliotheek voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Programma donderdag 16 augustus:

Nico met de Kliko
16 augustus | 14:15 – 14:45 & 15:15 – 15:45  | gratis

“MAG IK ME EFFE INDOCTRINEERE? MIJN NAAM IS NICO.. EN DAT IS M’N KLIKO!”

Nico struint graag rond om te zien of er nog wat rommel te vinden is die hij zou kunnen gebruiken. Bij afvalverwerkingsbedrijven… Bij milieuactiviteiten… of in bibliotheken…

Nico ergert zich mateloos aan mensen die alles zomaar weggooien zonder te bedenken wat je allemaal nog voor moois met dat afval zou kunnen doen (“Riesaikele heet dat!”) Met zijn kliko vol rommel (“Mot u dat blikkie kwijt? Gooi hier maar in hoor…”) vermaakt hij iedereen om zich heen.

Goochelend met de rommel uit zijn kliko vermaakt en verwondert Nico zijn omstanders.  En natuurlijk probeert Nico de omstanders ook nog een beetje op te voeden op afvalgebied.

Hij treedt vanmiddag 2 keer op: Om 14.15 –14.45 uur én om 15.15 – 15.45 uur. Opgeven is niet nodig.

Hilbert Geerling

5-voudig Nederlands Kampioen Goochelen, winnaar van de originaliteitsprijs en onderscheiden met ‘de Gouden NMU Speld‘. Nico kreeg de speld met name voor de vernieuwende manier waarop hij goochelen en theater combineert. Zijn mix van verhalen en goochelen levert acts op die je, zonder te overdrijven, magisch theater kunt noemen. Hij is één van de Goochelgrootmeesters die in het ZAPP TV programma ‘De Magische Winkel’ de kunstjes van het vak aan beginnende goochelaars leert. https://hilbert.nl/

LEESBINGO (doorlopend tijdens de hele zomervakantie)

Hoe leuk is het om in een boek te verdwalen, in het Land van Onder de Dekens. Waar tijd niet bestaat, waar er de volgende dag geen school is en van alles valt te ontdekken. Of ben je niet zo’n lettervreter? Doe dan eens mee met de Leesbingo.

Lees eens een boek onder de tafel, bij iemand opschoot of tijdens het eten. Tussen de middag je ogen en je hoofd in je boek, terwijl je min of meer op de tast een dubbele boterham naar binnen schuift. Duik eens in een geleend boek, luister naar een boek of lees hem digitaal!

Voor elke leesopdracht kan je een sticker laten plakken bij de balie.  Je bingokaart helemaal vol? Ruil hem in bij de balie voor een leuke beloning!

Bouwplaat Bibliobus

Ben je geen held in het eindeloos knippen en plakken, maar vind je het wel leuk om een beetje te knutselen? Denk dan eens aan een bouwplaat! We hebben er eentje van een bibliobus. Gratis op te halen bij de balie.

www.bibliotheekhengelo.nl/actueel/agenda/990-zomerbieb-2018

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen