Evenementen
wo.
15.
08

Zomerbieb 15 augustus

Wanneer
woensdag 15 augustus, 13:30 tot 16:00

Waar
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Zomerbieb

Woensdag 15 augustus | 13:30 – 16:00 | Bibliotheek Hengelo Stad | Gratis

Speciaal voor alle kinderen die in augustus niet op vakantie zijn organiseert Bibliotheek Hengelo de Zomerbieb! Zes middagen in augustus met activiteiten in de Bibliotheek voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Programma woensdag 15 augustus:

Familiefilm: Finding Dory
15 augustus | 13.30 – 15.00 | gratis
De vriendelijke, maar vergeetachtige blauwe vis Dory duikt opnieuw in het diepe met haar vrienden Nemo en Marlin, tijdens een zoektocht naar haar vergeten verleden. Wat kan Dory zich nog herinneren? Wie zijn haar ouders? En waar leerde ze met walvissen praten? Dory is altijd een beetje vergeetachtig en in dit deel zie je hoe haar ouders daar mee omgingen toen ze klein was, en hoe ze zich uiteindelijk realiseert dat ze haar ouders en de weg naar huis is vergeten. Ze herinnert zich nog een paar dingen waardoor ze de puzzeltocht naar huis en naar haar ouders volgt en onderweg natuurlijk veel avonturen beleeft, o.a. met de septopus (ipv. octopus omdat hij een tentakel mist) in een opvang/aquarium. Erg grappig en leuk om naar te kijken.

Workshop TETEM Ozobot

Ozobot leert je spelen met robotica. Je kunt Ozobot programmeren om te bewegen, spelen en dansen. Dat doe je door je eigen paden, routes een doolhof te tekenen. Gebruik gewoon wit papier en een aantal stiften (zwart, blauw, groen en rood). Op basis van de kleuren kun je Ozobot diverse richtingen uit laten bewegen of de snelheid van Ozobot aanpassen. Je kunt zo natuurlijk ook je eigen racebaan maken. Let op, voor deze workshop geef je jezelf op, dat kan hier.

LEESBINGO (doorlopend tijdens de hele zomervakantie)

Hoe leuk is het om in een boek te verdwalen, in het Land van Onder de Dekens. Waar tijd niet bestaat, waar er de volgende dag geen school is en van alles valt te ontdekken. Of ben je niet zo’n lettervreter? Doe dan eens mee met de Leesbingo.

Lees eens een boek onder de tafel, bij iemand opschoot of tijdens het eten. Tussen de middag je ogen en je hoofd in je boek, terwijl je min of meer op de tast een dubbele boterham naar binnen schuift. Duik eens in een geleend boek, luister naar een boek of lees hem digitaal!

Voor elke leesopdracht kan je een sticker laten plakken bij de balie.  Je bingokaart helemaal vol? Ruil hem in bij de balie voor een leuke beloning!

Bouwplaat Bibliobus

Ben je geen held in het eindeloos knippen en plakken, maar vind je het wel leuk om een beetje te knutselen? Denk dan eens aan een bouwplaat! We hebben er eentje van een bibliobus. Gratis op te halen bij de balie.

www.bibliotheekhengelo.nl/actueel/agenda/989-zomerbieb-2018

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen