Evenementen
di.
14.
08

Zomerbieb 14 augustus

Wanneer
dinsdag 14 augustus, 13:30 tot 16:00

Waar
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Zomerbieb

Dinsdag 14 augustus | 13:30 – 16:00 | Bibliotheek Hengelo Stad | Gratis

Speciaal voor alle kinderen die in augustus niet op vakantie zijn organiseert Bibliotheek Hengelo de Zomerbieb! Zes middagen in augustus met activiteiten in de Bibliotheek voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Programma dinsdag 14 augustus:

Familiefilm: Minoes
14 augustus | 13.30 – 15.00 | gratis
Tibbe is een journalist, maar staat op het punt om ontslagen te worden vanwege zijn weinig spectaculaire nieuws. Terwijl Tibbe tobt over een goed verhaal, ontmoet hij de merkwaardige juff rouw Minoes. Zij is, naar eigen zeggen, vroeger een kat geweest. Ze gedraagt zich inderdaad nogal kats: ze spint, ze geeft kopjes en kan met katten communiceren. Tibbe heeft zo zijn twijfels over juff rouw Minoes, maar als zij hem, dankzij haar kattencontacten, aan exclusief nieuws helpt zodat hij zijn baan kan behouden, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen. Als tegenprestatie krijgt zij gratis kost en inwoning. De “kattenpersdienst’ levert Tibbe voorpaginanieuws op, totdat hij een pittig verhaal publiceert over de plaatselijke weldoener de heer Ellemeet. Hij dreigt weer ontslagen te worden, maar juffrouw Minoes bedenkt een slim plan om te bewijzen dat Tibbe’s verhaal echt klopt.

Vliegens-vlug-vakantie-trip door 10 landen

Limbo dansen op de Antillen, wapperen met een eigen gemaakte Chinese waaier, Pizza happen in Italië, even langs Australië hoppen om vervolgens te racen met een pinguïn? Deze zomer kan het allemaal tijdens de vliegens-vlug-vakantie-trip door 10 landen in de zomerbieb!

Deze middag organiseert Bibliotheek Hengelo de vliegens-vlug-vakantie-trip door 10 landen, met gave opdrachten reizen we door 10 verschillende landen, snuiven we wat cultuur en reizen we vliegensvlug verder naar het volgende land met de volgende opdracht. Kom jij ook? Geef je dan snel op, het is gratis!

Workshop Oyfo groots schilderen

In deze workshop ga je een groot schilderij maken. Als je mee wilt doen moet je je wel even aanmelden, dat kan hier.

Workshop Oyfo theater

In deze theaterworkshop maken we een reis rond de wereld. Door middel van toneel- en bewegingsspel en improvisatie reizen we langs verschillende landen en volkeren. We ontdekken hoe mensen in andere delen van de wereld elkaar bezoeken en maken een eigen wereldreis geïnspireerd op muziek. In groepjes wordt een eigen regendans gemaakt en gepresenteerd. Als je mee wilt doen moet je je wel even aanmelden, dat kan hier.dat kan hier.

LEESBINGO (doorlopend tijdens de hele zomervakantie)

Hoe leuk is het om in een boek te verdwalen, in het Land van Onder de Dekens. Waar tijd niet bestaat, waar er de volgende dag geen school is en van alles valt te ontdekken. Of ben je niet zo’n lettervreter? Doe dan eens mee met de Leesbingo.

Lees eens een boek onder de tafel, bij iemand opschoot of tijdens het eten. Tussen de middag je ogen en je hoofd in je boek, terwijl je min of meer op de tast een dubbele boterham naar binnen schuift. Duik eens in een geleend boek, luister naar een boek of lees hem digitaal!

Voor elke leesopdracht kan je een sticker laten plakken bij de balie.  Je bingokaart helemaal vol? Ruil hem in bij de balie voor een leuke beloning!

Bouwplaat Bibliobus

Ben je geen held in het eindeloos knippen en plakken, maar vind je het wel leuk om een beetje te knutselen? Denk dan eens aan een bouwplaat! We hebben er eentje van een bibliobus. Gratis op te halen bij de balie.

www.bibliotheekhengelo.nl/actueel/agenda/988-zomerbieb-2018

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen