Evenementen
zo.
28.
04

Wanhoop en Troost

Wanneer
zondag 28 april, 20:00

Waar
Kristalkerk
P.C. Hooftlaan 210

Wanhoop en Troost

Van de zestiende eeuwse componist Orlando Lassus voert Concensus Vocalis de vierstemmige zetting uit die Lassus schreef voor privégebruik in de kapel van de hertog van Beieren. Daar was Lassus hofcomponist. Dit was muziek voor de hertog alleen, en is daardoor verstopt gebleven in de bibliotheek van het hof van Beieren.

Concensus Vocalis

Concensus Vocalis vult het programma aan met een minstens zo bijzonder alternatief voor de gebruikelijke slotpsalm van de Tenebrae dienst. Normaal klinkt psalm 51 aan het eind van de lauden: Miserere mei, Domine. In plaats daarvan zingen zij Adriaen Willaert’s Infelix Ego, een zetting van een gedicht dat door de subversieve Dominicaanse geestelijke Girolamo Savonarola geschreven werd als meditatie op psalm 51 terwijl hij zijn executie afwachtte.

Twee gregoriaanse hymnes die passen bij deze periode, Vexilla regis en Pange lingua, vormen het raamwerk waarmee we dit concertprogramma voor de Goede Week openen en afsluiten.

Informatie en tickets

Meer informatie vind u op de website van Schouwburg Hengelo.


2019-04-28 20:00:00 2019-04-28 20:00:00 Europe/Amsterdam Wanhoop en Troost Wanhoop en Troost, P.C. Hooftlaan 210, ,
Wanhoop en troost


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen