Evenementen
zo.
24.
03

Vreemde vogels in Twente

Wanneer
zondag 24 maart, 11:00 tot 12:00

Waar
Oyfo Techniekmuseum
Industriestraat 9
7553 CK Hengelo

Vreemde vogels in Twente

Nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen met hun vragen terecht bij meer dan dertig musea in heel Nederland. Wetenschappers en experts zoals archeologen, wiskundigen en hersenonderzoekers beantwoorden spannende vragen over de museumcollectie op de MuseumJeugdUniversiteit.

Collegereeksen MuseumJeugdUniversiteit bij drie Twentse musea

Drie musea in Twente organiseren samen een collegereeks. Tijdens ieder college ontdek je een ander museum en een ander onderwerp. Dit voorjaar gaan we op zoek naar antwoorden op de vragen: hoe herken je een vogel aan zijn geluid? Duurzaam, of soms toch nog niet helemaal? En hoe ontstaan kraters op planeten?
De colleges vinden plaats op zondag 10, 17 en 24 maart van 11.00 tot 12.00 uur in Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp, Oyfo Kunst & Techniek in Hengelo en Cosmos Sterrenwacht in Lattrop. Na afloop van het college is er uiteraard gelegenheid het museum te bezoeken.

Prijzen en kaartverkoop

Een collegereeks bestaat uit drie colleges en kost € 22,50 per reeks. Een compleet overzicht van alle colleges staat op MuseumJeugdUniversiteit. Daar kunnen studenten zich direct inschrijven. De kaartverkoop is inmiddels al geopend. Meer informatie via info@wonderryck.nl

De jongste universiteit van Nederland

De MuseumJeugdUniversiteit is in 2009 gestart in het Rijksmuseum van Oudheden. Inmiddels worden er jaarlijks in meer dan 50 musea kindercolleges gegeven. Echte wetenschappers, onderzoekers, vakspecialisten en experts geven tijdens de collegereeks antwoord op spannende vragen over de museumcollectie. Wat is een Japanse prent? Wanneer ben je volwassen? Hebben dieren een biologische klok? Net als op de echte universiteit starten de colleges in het voor- en najaar en zijn er bachelors en masters te halen. Aan het begin van de reeks krijgen de studenten van 8 tot en met 12 jaar hun eigen collegekaart en aan het eind het MuseumJeugdUniversiteit-diploma.

Stichting MuseumJeugdUniversiteit werkt samen met kinderkrant Kidsweek, de VSC (Vereniging van science centra en wetenschapsmusea) en de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) en wordt ondersteund door het Mondriaanfonds, de Nederlandse Museumvereniging en Stichting Educatie en Cultuur.

www.museumjeugduniversiteit.nl

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen