Evenementen
do.
27.
02

Voorstelling: Toneelgroep Oostpool

Wanneer
donderdag 27 februari, 20:00 tot 23:59

Waar
Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Voorstelling: Toneelgroep Oostpool

In de theaterreeks ‘What’s in a Fairytale?!’ geeft Toneelgroep Oostpool stoffige en roestige sprookjes een tweede leven. Na ‘Robin Hood’ (2018) en ‘Bambi’ (2019) is het nu tijd voor een explosieve remake van ‘De Rattenvanger’.

Hoe ging het ook alweer? De Rattenvanger lokt alle ratten uit de stad en als hij vervolgens zijn beloofde geld niet krijgt, fluit hij alle kinderen weg. De ouders radeloos achterlatend. Maar wat was nu de moraal van dit verhaal? Afspraak is afspraak? Het ontlopen van verantwoordelijkheid heeft consequenties?

Twee jaar na de verdwijning van de kinderen, verzamelen De Rattenvanger en de inwoners van Hamelen zich. Wees getuige van de verdediging van drie perspectieven op het verhaal: die van de ietwat vreemde rattenvanger, die van de boze vaders én die van de eigenwijze kinderen. De achterblijvende vaders bijten van zich af: ‘Blijf met je poten van mijn kind af!’ De rattenvanger weet het beter: ‘Jullie verpesten jullie kinderen!’ En de kinderen komen onverschrokken uit de hoek. Kunnen zij hun ouders verantwoordelijk stellen voor de wereld die hen wordt nagelaten?

‘De Rattenvanger’ is een voorstelling over opgelegde denkbeelden en botsende overtuigingen. Kunnen ouders het ooit goed doen? Zijn generatieconflicten onvermijdelijk? Moeten we strenger opvoeden of is de beste opvoeding, geen opvoeding? Een prikkelend en kritisch verhaal over generatieconflicten, een bizarre kinder-kidnap en de vraag of kinderen soms niet beter af zijn zonder al die opvoedmethodes.

Meer informatie?

Kijk op de website


2020-02-27 20:00:00 2020-02-27 23:59:00 Europe/Amsterdam Voorstelling: Toneelgroep Oostpool Voorstelling: Toneelgroep Oostpool, Beursstraat 44, , Hengelo
Voorstelling Toneelgroep Oostpool Hengelo Promotie


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen