Evenementen
vr.
31.
08

Volksfeesten Oele

Wanneer
vrijdag 31 augustus
t/m zondag 2 september

Waar
Volksfeesten Oele
Oelersteeg
7554 RG Oele

Jubileum Volksfeesten Oele op 31, 32 en 33 augustus

Wat 100 jaar geleden begon als een klein buurtfeest is uitgegroeid tot een gezellig Oeler volksfeest. In het weekend van 31 augustus, 1 en 2 september verschijnt aan de Oelersteeg een groot festivalterrein met binnen en buitenpodia en een gezellig lunapark.

Het Oeler school- en volksfeest is in 1918 begonnen als vreugdefeest, vreugde over het einde van de eerste wereldoorlog. Mede doordat het ‘Noaberschap’ zo leefde en nog steeds leeft, ziet het er naar uit dat er nog vele jaren volgen.

Programma

Vrijdag 31 augustus 2018

Op vrijdagavond start het weekend met een feestavond die in het teken staat van het 100-jarig jubileum. Oelenaren, oud-Oelenaren, sponsoren, genodigden en vele mensen uit de omgeving worden na enkele officiële momenten getrakteerd op sketchjes uit de oude doos, diverse acts van heden, en gezellige muziek. De avond wordt spetterend afgesloten door…… (wie aanwezig is zal het weten).

18:00 uurFeestavond
20:30 uurOfficiële opening

Zaterdag 1 september 2018

Heb je al gehoord wie er zaterdagavond het festivalterrein in Oele plat spelen?….Bökkers

100 jaar Volksfeesten Oele, da’s nog eens een goede reden om flink uit te pakken. Want niet alleen Bökkers staat op het podium, we hebben nog veel meer! Zo veel moois, dat 1 podium niet genoeg is, er wordt een heus festivalterrein gebouwd met een binnen- en een buitenpodium.

Op de podia vinden jullie DJ Jelmex, DJ Arjan, Bökkers, de Mumfords & Sons tribute band en Livin’Room. De voorverkoop is gestart. Voor € 8,- + € 1,21 heb je een ticket voor een toffe avond. We trakteren de kopers van de eerste 10 kaarten op een drankje, dus ga snel naar de ticketshop!

Overdag

Zaterdagochtend vertrekken klassieke en moderne auto’s voor de Steenslagrally. Door middel van het bol-pijl systeem navigeren ze zich een weg langs prachtige verborgen plekjes en mooie natuur in Twente en directe omgeving.

De kinderen uit Oele en omgeving kunnen zich ‘s ochtends uitleven tijdens allerlei workshops. `S middags vindt het traditionele vogelschieten plaats.

10:00 uurStart 100 jaar kids @ Oele
11.00 uurStart Steenslagrallytart Steenslagrally
13:30 uurAfsluiting 100 jaar kids @ Oele mét ouders
14:00 uurSchrijfschieten
14:30 uurVogelschieten

Avond

Zaterdagavond vanaf 21.00 uur, zullen op drie verschillende podia de volgende bands hun opwachting maken: Mumfords & Sons (tribute), Bökkers en Livin’Room. Tussendoor laten DJ Jelmex, DJ Arjen en Disco Black Light hun kunsten horen. Kaarten zijn te koop via volksfeestenoele.nl.

Zondag 2 september 2018

Als zondagochtend de rust is wedergekeerd komen vele liefhebbers van oldtimers samen. Aansluitend maken zij met hun oldtimer een rit door de omgeving van Oele. Verder is er een mooie fietstocht uitgezet met enkele gezellige rustpunten. Voor de sportievelingen onder ons staat het Grösvolleybaltoernooi weer op het programma.

Na de succesvolle 1e editie van vorig jaar mag natuurlijk Tractor-Factor ook niet ontbreken. Dit jaar wordt het parcours letterlijk en figuurlijk nog grootser en spectaculairder. Een strijd waar niet alleen snelheid en techniek een rol speelt, maar ook inzicht en precisie.

‘s Middags kun je met een helikopter de hoogte in. Wil je de omgeving eens vanuit de lucht bekijken? Heb je je huis al van boven gezien? Dat kan nu! Reserveer een plek via volksfeestenoele.nl/helikopter.

Aan het einde van de middag zullen MoNoMaN oNeMaNbaNd, Joint Adventure, Papa Di Grazzi en Disco Black Light op de diverse podia het weekend spetterend afsluiten!

 10:30 uurVertrek Oldtimer Trekkerrit
12:00 uurHelikoptervluchten

Fietstocht (gratis deelname +/- 25 km)

Diverse attracties voor de kinderen

13:00 uurGrösvolleybal
13:30 uurAankomst Oldtimer Trekkerrit & Oldtimershow
14:00 uurTractor-Factor

Joint Aventure

MoNoMaN oNeMaNbaNd

17:00 uurPapi di Grazzi

Nieuwsgierig wat we nog meer in petto hebben?

Voor de rest van het programma kijk je op www.volksfeestenoele.nl. Tip: volg ons of Facebook en Instagram! Daarmee blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

volksfeestenoele.nl

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen