Evenementen
do.
17.
10

‘Virtual Reality’ by Tetem

Wanneer
donderdag 17 oktober, 19:30 tot 21:30

Waar
Oyfo Techniekmuseum
Industriestraat 9
7553 CK Hengelo

‘Virtual Reality’ by Tetem

Tetem Enschede trekt dit najaar de regio in en organiseert met verschillende culturele partners een reeks boeiende, innovatieve en interactieve events op locatie. Elke event bestaat uit een lezing en workshop waarbij de bezoeker actief deel kan nemen aan het gratis programma. De tweede reeks genaamd ‘Virtual Reality’ is op 15 oktober in Bibliotheek Losser, 16 oktober in Bibliotheek Enschede en 17 oktober in Oyfo Kunst & Techniek Hengelo. Virtual Reality (VR) is een virtuele of gesimuleerde omgeving die door middel van een VR-bril als levensecht kan worden ervaren. De toepassingen van deze technologie zijn eindeloos. Je kunt met VR naar de andere kant van de wereld reizen, een vliegtuig besturen, een levensechte game spelen of virtuele kleding passen. Tijdens dit event staat de impact van de VR-technologie op ons leven centraal. Weten we straks nog het verschil tussen de echte wereld en de virtuele wereld? Wat kunnen we meer vertrouwen, onze eigen zintuigen of de waarnemingen van onze technische hulpmiddelen? Gelden er andere regels in de virtuele wereld of moeten we ons in die wereld nog steeds aan de wetten van de huidige maatschappij houden? Na afloop kun je zelf de VR-bril opzetten en een wereld binnentreden die je zelf vormgeeft. Hoe ziet jouw toekomstbeeld van een virtuele wereld er uit?
Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar Maker Festival Twente (6 & 7 juni 2020) met als thema ‘Black Mirror’. Vernoemd naar de gelijknamige Netflix serie, worden in deze reeks interactieve events de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht. Liefhebbers kunnen zich aanmelden voor ‘Virtual Reality’. Meer informatie hierover is te vinden op: www.tetem.nl of op de website van de eventlocaties.

Praktische informatie

Maximaal aantal deelnemers: 12
Voertaal: Nederlands
Deelname: gratis
De talk duurt ongeveer 30 minuten, de workshop 60-90 minuten.

Programma

19.00 deur open
19.30 Start talk (30 min.)
20.00 Start workshop (60-90 min.)
21.30 Napraten
22.00 Eind
Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht.


2019-10-17 19:30:00 2019-10-17 21:30:00 Europe/Amsterdam ‘Virtual Reality’ by Tetem ‘Virtual Reality’ by Tetem, Industriestraat 9, , Hengelo
High Tech Programma VR


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen